Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de mirosurile neplacute din casa. Vei avea mereu un aer improspatat

Ce ai de facut in fiecare camera din locuinta ta pentru a avea mereu un aer improspatat si curat.

bucatarie

O casa in care inca de la intrare te imbie un aer proaspat si o mireasma placuta este una in care oricine se simte bine si in care domneste buna dispozitie. De multe ori se intampla insa ca, in ciuda eforturilor pe care le depui, mirosurile neplacute sa persiste. Noi iti vom arata ce ai de facut in fiecare camera din locuinta ta pentru a avea mereu un aer improspatat si curat.

Ce ai de facut in bucatarie

Primul pas in oricare camera din casa este identificarea sursei mirosului, scriu cei de la gizmodo.com. Dupa aceea urmeaza tratarea problemei. In bucatarie, sursele pot fi multiple. Frigiderul, congelatorul, mirosul rezultat in urma pregatirii anumitor mancaruri, cosul de gunoi, scurgerile, buretii si lavetele – toate sunt de natura sa afecteze ambianta din aceasta camera.

In primul rand, daca iti doresti un aer improspatat si vrei sa elimini mirosurile rezultate in urma gatitului un astfel de aparat iti este absolut indispensabil. El face disparute din bucatarie mirosurile rezultate cand prajesti peste sau cand calesti diverse legume.

Citește și:

Este, de asemenea, esential sa schimbi buretii, lavetele si prosoapele de bucatarie cat mai des posibil. Un studiu citat de publicatia britanica The Daily Mail a evidentiat nu doar ca ele prind un miros urat, ci si faptul ca pe ele exista milioane de bacterii. Potrivit aceluiasi studiu, buretii de bucatarie contin bacterii care ar putea duce la dezvoltarea unor afectiuni grave, precum sindromul Guillain Barre.

Frigiderul este si el o sursa de mirosuri neplacute. El trebuie curatat cu multe atentie, iar pentru a-l improspata poti folosi otet. Odata ce este curat, lasa in el o cescuta cu bicarbonat de sodiu si schimba bicarbonatul din ea o data pe saptamana.

bucatarie

Cum improspatezi dormitorul

In dormitor nu ai foarte multe surse de mirosuri neplacute, insa patul poate deveni una dintre ele. Salteaua este in majoritatea timpului acoperita, fapt ce face imposibila aerisirea ei, asa ca ea poate prinde un iz neplacut. Solutia pentru aceasta problema este foarte simpla!

Citește și:

O data pe luna, presara bicarbonat de sodiu direct pe saltea, iar in colturi si in mijloc cate o picatura de ulei esential de lavanda. Lasa bicarbonatul sa actioneze 20-30 de minute apoi aspira foarte bine salteaua. Lasa-o neacoperita alte 20 de minute si apoi poti pune asternuturile si cuvertura. Vei observa imediat diferenta.
In mod curent, este recomandat sa lasi salteaua sa se aeriseasca bine in fiecare dimineata. Nu folosi niciodata lichide pentru a o curata, ele patrund in toate straturile ei, iar umezeala este un mediu propice pentru dezvoltarea acarienilor.

dormitor

Trucuri utile pentru baie

Intreaga baie poate fi curatata cu succes printr-un amestec din apa si bicarbonat sau cu otet. Vei scapa de depunerile de calcar, dar si de mirosurile neplacute. E foarte important ca aceasta incapere sa fie foarte bine aerisita, deoarece se formeaza umezeala de la dus, iar ea duce la aparitia mucegaiului.

Prosoapele de baie ar trebui schimbate cat de des este posibil, deoarece daca sunt lasate umede prind un miros urat ce se va raspandi in toata baia.

Citește și:

baie

Fa-ti singura odorizantele

Potrivit medicalnewstoday.com, spray-urile de camera pot provoca alergii, asa ca ele nu sunt o varianta sanatoasa pentru tine si familia ta. Iti propunem, asadar, cateva retete de odorizante de camera din ingrediente naturale ieftine, care vor raspandi in casa o mireasma imbatatoare.

Modalitate de preparare este aceeasi pentru toate - amesteca ingredientele intr-un borcan sau intr-un pahar si adauga apa fierbinte peste ele. Le poti reincalzi dupa ce s-au racit. Iata ingredientele pentru cinci arome diferite:

  • portocala feliata, un baton de scortisoara si cuisoare;
  • feliile de la o lamaie, crengute de rozmarin si esenta de vanilie;
  • feliile de la un lime, cimbru, menta si esenta de vanilie;
  • feliile de la o portocala, felii de ghimbir si esenta de migdale;
  • crengute de pin sau brad, frunze de dafin si nucsoara.

Tu cum indepartezi mirosurile neplacute din casa ta?

Sursa foto: Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.