Setari Cookie-uri

Legende de Halloween: lanterna lui Jack si alte traditii misterioase

Este momentul cel mai infricosator al anului in care personajele terifiante si supranaturale prind viata.

Traditii si superstitii de Halloween in lume

Sarbatoarea de Halloween are loc in noaptea misterioasa de 31 octombrie, existand o multime de obiceiuri si superstitii practicate la diferite popoare.

Obiceiul de a purta o masca si a te costuma nu a fost creat special pentru copii, acesta a fost adoptat de catre pagani in timpul Samhain-ului, o sarbatoare celtica pre-crestina, pentru a speria spiritele rele. Acestia credeau ca spiritele vazand oamenii deghizati in fiinte ale infernului i-ar fi lasat in pace.

In Polonia, oamenii lasa usile si ferestrele deschise, pentru a primi cu ospitalitate sufletele ratacite sau spiritele care incearca sa-si gaseasca linistea.

Daca te afli in Germania, ascunde toate cutitele in noaptea de Halloween. Nemtii au o superstitie un pic mai ciudata, mai exact, acestia isi asund toate cutitele, pentru a nu rani spiritele celor dragi care se intorc printre ei in ziua de Halloween. Unul dintre cele mai vechi si apreciate evenimente de Halloween din Germania are loc la Burg Frankenstein in apropiere de Darmstadt, castelul fiind locul perfect pentru un astfel de eveniment. Vizitatorii pot sa se plimbe printre ruine unde se aud zgomote stranii, iar actorii sunt costumati in diverse creaturi infricosatoare.

O parte din traditia de Halloween in America implica gatirea unui tort special pentru sarbatoare. In el se ascund diverse lucruri care prezic viitorul, printre care si un degetar. Daca il nimeresti in timp ce musti din tort vei avea ghinion in dragoste tot anul.

Anglia este locul in care a luat nastere obiceiul denumit “Trick-or-treat”, Halloween-ul fiind cunoscut drept Noaptea poznelor (Mischief Night). Acesta a inceput drept o practica a celtilor de a lasa mancare si apa afara pe pervaz pentru spritele si fiintele care ar fi venit in oras.

Tot in Anglia, se crede ca daca o fata isi pune o ramura de rozmarin si o moneda sub perna, isi va intalni ursitul in vis.

In America exista superstitia ca oamenii nascuti in noaptea de Halloween poseda al saselea simt si pot vedea linia care separa cele doua lumi.

Foto prima pagina: mythja, Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.