Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei: Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Maxim Gorki

Din dragoste pentru femeie s-a nascut tot ce e mai frumos pe lume.

Maxim Gorki s-a nascut in Nijni Novgorod sub numele Alexei Maximovici Peskov si este unul dintre marile nume ale literaturii ruse. Scriitorul este fondatorul realismului socialist iar opera sa poarta amprenta de fresca sociala a vremurilor in care a trait. Ramas orfan si crescut de bunica lui, Gorki a mostenit talentul de povestitoare al acesteia. Autorul rus s-a stins din viata in 1936, la scurta vreme dupa moartea fiului sau. Ambele decese au fost private cu suspiciune insa complotul impotriva celor doi nu a fost niciodata demonstrat.

Adevar

Adevarul e dumnezeirea omului liber.

Aplauze

Aplauzele te imbata mai rau ca alcoolul.

Arta

Stiinta este intelegerea lumii, arta cea a sufletului.

Bach

Daca ni-i imaginam pe marii compozitori sub forma unui lant de munti, atunci Bach isi inalta culmea departe, deasupra norilor, unde toate razele arzatoare ale soarelui aluneca pe suprafata de o albeata orbitoare a invelisului ei de gheata. Asa este Bach, limpede si stralucitor ca si cristalul.

Citește și:

Bani

La batranete, banii sunt mai de pret decat feciorii.

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.