Setari Cookie-uri

9 lucruri pe care oamenii de succes le fac diferit

Oameni de succes fac lucrurile diferit de ceilalti. Au o stare de spirit pozitiva, isi asuma responsabilitatea actiunile lor si sunt dispusi sa sacrifice beneficiile pe termen scurt pentru castiguri pe termen lung.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

oameni de succes

Copyright foto interior si prima pagina: ESB Professional / Shutterstock

Invata lucruri noi pe tot parcursul vietii si se inconjoara cu oameni asemanatori care cred in dezvoltare personala, etica si generozitate. Oamenii de succes provin din diferite paturi sociale insa au in comun o serie de actiuni care ii ajuta sa isi indeplineasca visele.

1. Nu isi irosesc timpul in fata televizorului

Oamenii de succes petrec foarte putin timp, daca nu chiar deloc in fata televizorului. Isi petrec timpul liber cu intelepciune in loc sa il pierda pe canapea. Stiu ca anumite zile la birou pot fi extrem de obositoare, mai ales atunci cand nu iti place ceea ce faci. Insa exista si alte modalitati de a-ti incarca bateriile in afara uitatului la televizor, mancatului in exces sau cumparaturilor compulsive. Miscarea fizica, o baie cu uleiuri esentiale sau o carte buna iti vor revigora atat trupul cat si mintea.

Citește și:

2. Fac sacrificii

La inceputul unei afaceri, oamenii de succes prefera sa investeasca veniturile si resursele lor limitate pentru a genera mai multi bani decat sa isi ia ultimul model de Mercedes sau o casa mare. Unii oameni bogati, cum ar fi Warren Buffet, traiesc in acest fel intreaga lor viata. Acestia nu cheltuiesc bani pe simboluri ale statutului precum barcile sau masinile sport scumpe.

3. Nu sunt victime

Oamenii care se considera victime petrec mult timp plangandu-se si dand vina pe altii. Oamenii de succes isi asuma intamplarile si deciziile din viata lor fie ca sunt bune sau proaste. Invata din greselile lor si nu sunt duri cu ei insisi.

4. Nu isi fac datorii

Oamenii de succes isi achita datoriile rapid si economisesc. Chiar daca este vorba de 100 RON pe luna, iti creezi nu doar un obicei dar si o rezerva pe care o vei putea accesa in caz de urgenta. Harv T. Eker recomanda impartirea venitului lunar dupa cum urmeaza: 50% pentru cheltuilei curente, 10% pentru dezvoltare personala, 10% pentru caritate, 10% pentru investii, 10% pentru economii (vacante, anumite obiecte de valoare mai mare) si 10% pentru placeri personale (iesiri in oras, rasfat la SPA, de exemplu).

Citește și:

5. Planifica pe termen lung

Oamenii de succes isi fac planuri financiare pe termen lung si se tin de acestea in loc sa isi cheltuiasca banii la fel de repede pe cat ii fac.

6. Ofera lucruri sau servicii de valoare

Oamenii de succes nu nu sunt doar consumatori de idei si de produse altor oameni. Ei produc lucruri sau servicii pentru care alti oameni sunt dispusi sa plateasca.

7. Cred ca dezvoltarea personala este importanta

Oamenii bogati si de succes cred ca dezvoltarea personala este importanta pe tot parcursul vietii si ii acorda atentia cuvenita. Citesc carti care ii ajuta sa se cunoasca mai bien si sa isi dezvolte abilitatile.

8. Fac mai mult decat minimul necesar

Oamenii de succes fac mai mult decat minimul necesar, asa cum se intampla adesea in locul de munca. Se trezesc dimineata devreme si nu se dau in laturi de la a-si depasi limitele in fiecare zi.

Citește și:

9.Sunt pasionati de ceea ce fac

Pentru oamenii de succes, timpul are o alta curgere. Fiecare zi - fie ca e vorba de luni sau de vineri este prilej de bucurie pentru ca sunt pasionati de aceea ce fac. Ceea ce creeaza pentru a-i ajuta pe ceilalti oameni este la fel de important precum banii pe care ii castiga. De regula, succesul financiar este direct proportional cu pasiunea pe care o pui in ceea ce faci.

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.