Michelle LaVaughn Robinson Obama a fost Prima Doamna a Americii din 2008 pana in 2016. Ea s-a nascut pe 17 ianuarie 1964 si a absolvit cursurile Universitatiilor Princeton si Harvard. In perioada in care Barack Obama a fost presedintele SUA, Michelle Obama a devenit un adevarat model pentru femei si militant pentru educatie, nutritie si combatere a saraciei.

Ajutor

Am invatat despre demnitate si decenta – ca munca cinstita conteaza mai mult decat ce castigi, ca ajutorul acordat atora conteaza mai mult decat sa iesi mereu in fata.

Bogatie

Nu am fost crescuta in bogatie sau cu resurse material sau cu vreun statut social ridicat.

Chiul

Nu chiuleam niciodata. Imi placea sa iau 10 pe linie sis a fiu desteapta. Sa ajung intotdeauna la timp. Mi se parea ca a fi desteapta e mai smecher decat orice altceva.

Foto Mel E Brown/ Shutterstok

Circumstante

Chiar daca circumstantele noastre par diferite pentru ca eu stau in fata voastra ca Prima Doamna a Americrii iar voi sunteti inca pe bancile scolii, vreu sa stiti ca avem foarte multe in comun. Nimic din viata mea n-ar fi prezis ca voi ajunge astazi Prima Doamna de origine afro-americana.

Curaj

Poate ca nu vei avea o viata usoara si nici nu vei putea sa rezolvi toate problemele lumii dar nu iti subestima niciodata importanta deoarece curajul e contagios iar speranta poate prinde viata.

Cuvant

Cuvantul sa-ti fie legamant. Sa faci mereu ceea ce spui ca vei face. Si sa tratezi oamenii cu demnitate si respect chiar daca nu ii cunosti sau nu le impartasesti opinia.

Educatie

Stiu ce inseamna sa te zbati ca sa ai acces la educatia de care ai nevoie.

Educatie

Si, ca sa fie limpede, n-ai nevoie de un baiat atat de prost incat sa nu stie ca esti desteapta, domnisoara! Vreau sa le incurajez pe toate femeile, tinere sau mai putin tinere, sa-si inalte propriii piloni de sprijin. Nu vei avea succes atarnand de alti oameni care te trag in jos. La varsta asta nu exista baiat destul de dragut sau interesant incat sa te impiedice sa-ti termini scoala.

Familie

Stau astazi in fata voastra ca o sora binecuvantat cu un frate care mi-a fost mentor, protector si prieten de-o viata. Ca o sotie care isi iubeste sotul si stie ca va fi un presedinte extraordinar. Ca o fiica dintr-o familie din partea de sud a orasului Chicago cu un tata muncitor si cu o mama care a stat acasa pentru a avea grija de mine si de fratele meu.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: