Echilibrarea energetica si chiar fizica a organismului se poate face prin punctele energetice din corp. Acestea sunt prezente in numar mare, insa 7 dintre ele sunt noduri spirituale majore responsabile cu fluxul energiei. Din aceasta cauza atunci cand una dintre chakre este blocata, in trup dar si la nivel emotional pot aparea dezechilibre majore. Cele sapte chakre sunt Sahasrara – chakra coroanei, Ajna – chakra celui de-al Treilea Ochi, Vishuddha – chakra gatului, Anahata – Chakra Inimii, Manipura – chakra plexului solar, Svadhisthana – chakra sacrala si Muladhata – chakra radacina.

Citeste mai multe despre Sahasrara – chakra coroanei

Citeste mai multe despre Ajna – chakra celui de-al Treila Ochi

foto D. Czarnota/ Shutterstock

De ce este importanta chakra Vishuddha?

Comunicarea este vitala pentru fiecare dintre noi nu doar pentru a ne face auziti ci si pentru a intelege la randul nostru. Una dintre marile probleme ale lumii moderne este ca oamenii tind sa ii asculte pe ceilalti ca sa raspunda, nu ca sa inteleaga. Acest lucru poate fi pus pe seama chakrelor inchise. Vishuddha nu este necesara doar pentru a te exprima ci pentru a-i intelege pe ceilalti in spiritul unei relationari armonioase.

Cum se manifesta chakra gatului atunci cand este inchisa?

Culoarea reprezentativa a acestei chakre este albastru si zona fizica de influenta directa include gatul, umerii, gura si obrajii. Blocarea acesteia poate fi provocata de traume din copilarie, de o educatie prea severa si de neputina de a spune ce si cand anume te doare. De asemenea, atunci cand din diferite motive nu iti exprimi dorinitele si aspiratiile, se poate produce un dezechilibru energetic care inchide chakra gatului. Pe langa toate piedicile de comunicare si exprimare, atunci cand Vishuddha este inchisa, pot aparea dificultati in auzirea vocii interioare si in contactarea sinelui superior.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: