Setari Cookie-uri

Spune TE IUBESC din suflet: Cum iti echilibrezi CHAKRA gatului?

Calea catre implinirea spirituala prin deschiderea ckakrei Vishuddha

foto D. Czarnota/ Shutterstock

De ce este importanta chakra Vishuddha?

Comunicarea este vitala pentru fiecare dintre noi nu doar pentru a ne face auziti ci si pentru a intelege la randul nostru. Una dintre marile probleme ale lumii moderne este ca oamenii tind sa ii asculte pe ceilalti ca sa raspunda, nu ca sa inteleaga. Acest lucru poate fi pus pe seama chakrelor inchise. Vishuddha nu este necesara doar pentru a te exprima ci pentru a-i intelege pe ceilalti in spiritul unei relationari armonioase.

Cum se manifesta chakra gatului atunci cand este inchisa?

Culoarea reprezentativa a acestei chakre este albastru si zona fizica de influenta directa include gatul, umerii, gura si obrajii. Blocarea acesteia poate fi provocata de traume din copilarie, de o educatie prea severa si de neputina de a spune ce si cand anume te doare. De asemenea, atunci cand din diferite motive nu iti exprimi dorinitele si aspiratiile, se poate produce un dezechilibru energetic care inchide chakra gatului. Pe langa toate piedicile de comunicare si exprimare, atunci cand Vishuddha este inchisa, pot aparea dificultati in auzirea vocii interioare si in contactarea sinelui superior.

Citește și:

Printre manifestarile fizice ale acestor blocaje se numara dureri ale gatului si ale obrajilor, obiceiul de a scrasni dintii in timpul somnului, infectii si alte probleme grave ale danturii, dezechilibrari ale glandei tiroide, neplaceri la nivelul urechilor precum si o predispozitie la lariginita. Din punct de vedere emotional, atunci cand Vishuddha este blocata apar sentimentul de teama, timiditatea excesiva si frica de a vorbi in public.
Relatiile de suflet au cel mai mult de suferit din cauza unui astfel de blocaj energetic. Atunci cand unul sau chiar ambii parteneri se confrunta cu o astfel de problema, comunicare si exprimarea sentimentelor este aproape imposibila. Astfel apar neintelegeri frecvente precum si distantarea inexplicabila fata de persoana iubita.

Cum deblochezi chakra Vishuddha?

Cu siguranta suna cel putin neconventional insa una dintre cele mai simple modalitati de a deschide si curata chakra gatului este cantatul. In baie, in fata oglinzii sau pe parcursul treburilor zilnice din gospodarie, Fredonarea unei melodii preferate poate trimite vibratii pozitive catre Vishuddha. De asemenea, purtarea unor medalioane sau a unor pulovere pe gat in culoare albastra poate ajuta in acest sens.
Un consum crescut de apa este de asemenea, de folos. Acest obicei va mentine organismul hidratat si contribuie la curatarea chakrei.

Citește și:

O alta metoda de curatare a chakrei gatului este aromaterapia. Poti aprinde lumanari parfumate sau betisoare care sa te invaluie in miros de iasomie, rosmarin, santal sau ylang ylang.

In cele din urma, cea mai importanta modalitate de deblocare a chakrei Vashudda este exprimarea emotiilor. Acest lucru necesita curaj insa este extrem de important pentru ca acumularea si inabusirea acestora nu va face decat sa inchida si mai tare chakra iar urmarile vor fi greu de reparat. Poate fi dificil sa dai frau liber emotiilor atunci cand te-ai programat de-a lungul vietii sa nu faci asta. Prin urmare, un prim pas este sa asterni gandurile si sentimentele care nu iti dau pace pe hartie.

Pozitia ideala de yoga pentru deblocarea acestui punct energetic este Ustrasana (Camila). Este necesara o incalzire inainte de executarea exercitiului, in special in zona spatelui. Pentru a alina corpul in aceasta pozitie, trebuie sa te asezi in genunchi pe o suprafata plana si in echilibru. Chiar daca pare ca poate fi executata in pat, este indicata folosirea podelei. Asa cum spuneam, trebuie sa te asezi in genunchi si sa iti sprijini greutatea pe fluierele picioarelor. Te lasi incet pe spate si iti prinzi glezenele sau calcaiele cu mainile in timp ce iti intinzi gatul pana cand privesti in tavan.

Citește și:

Foto fizkes/ Shutterstock
Foto prima pagina Natasa Adzic/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.