Reguli simple de feng-shui pentru bunastare

Stiinta desprinsa din invataturile orientale, feng-shui-ul te ajuta sa atragi energiile pozitive in viata ta. Chiar daca pare complicat de pus in aplicare, nu e deloc asa.

Ca incepatoare, e bine sa tii cont macar de cateva reguli si, mai ales, sa afli care sunt greselile cele mai frecvente, ca sa te feresti de ele si sa nu-ti blochezi, fara voia ta, sansa la fericire si prosperitate.

Toate obiectele vechi pe care le pastrezi de-a lungul timpului, desi nu-ti mai plac, te incurca si nu-ti folosesc la nimic, sunt ca o bariera in calea fluxului de energie pozitiva din casa. La fel, locurile unde salasluieste dezordinea, chiar daca nu sunt la vedere (de exemplu, un sertar unde depozitezi tot felul de nimicuri). Arunca neaparat obiectele stricate sau hainele uzate, pe care nu le mai porti, ori pe cele de care te leaga amintiri neplacute. Casa trebuie sa fie cat mai ordonata si mai aerisita ca sa-ti mearga bine!

Foto Julia Filipenko/ Shutterstock

Tii in dormitor biroul unde-ti rezolvi treburile neterminate de la serviciu ori muncesti la diverse proiecte? Muta-l in sufragerie sau in hol. Dormitorul trebuie dedicat exclusiv odihnei si iubirii. In plus, patul nu trebuie pozitionat niciodata in linie cu usa (cand te intinzi in pat, picioarele sa nu fie indreptate catre usa) si nu trebuie sa se reflecte in vreo oglinda, caci creste riscul de infidelitate si neintelegeri in cuplu. Locul televizorului este tot in camera de zi, nu in cea in care dormi.

Retail jobs

Ca sa elimini energiile negative din casa si sa poti gandi limpede si pozitiv, aeriseste cat mai des locuinta. Fiecare camera trebuie aerisita zi de zi, chiar si iarna, macar o jumatate de ora. De preferat e sa se intample asta si dimineata, si seara. Si daca tot a venit vorba de ferestre, geamurile casei trebuie sa fie mereu luna. Fa-ti timp sa le cureti mai des, de dragul sanselor pe care le impiedica sa-ti surada atunci cand sunt murdare, prafuite.

Tine capacul vasului de toaleta mereu inchis, mai ales cand tragi apa si repara imediat orice instalatie defecta care picura, chiar daca nu face niciun fel de pagube. Altfel, se spune ca apa duce odata cu ea norocul la bani si energia pozitiva.

E bine sa gatesti cat mai des si cu drag, aceasta activitate sporeste intelegerea in familie. O bucatarie nefolosita nu e de bun augur. Pentru armonie, aragazul si bufetul trebuie pozitionate astfel incat sa te afli mereu cu fata catre usa, pentru a vedea si a intampina pe oricine care intra. Masa din bucatarie sau din sufragerie, la care mananci zilnic impreuna cu familia, e si ea importanta, conform principiilor feng-shui. E indicat sa fie rotunda ori ovala, nu patrata sau dreptunghiulara, cu colturi, caci acestea sunt ascutite si ameninta bunastarea caminului.

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri