Setari Cookie-uri

Reguli simple de feng-shui pentru bunastare

Stiinta desprinsa din invataturile orientale, feng-shui-ul te ajuta sa atragi energiile pozitive in viata ta. Chiar daca pare complicat de pus in aplicare, nu e deloc asa.

Foto Julia Filipenko/ Shutterstock

Tii in dormitor biroul unde-ti rezolvi treburile neterminate de la serviciu ori muncesti la diverse proiecte? Muta-l in sufragerie sau in hol. Dormitorul trebuie dedicat exclusiv odihnei si iubirii. In plus, patul nu trebuie pozitionat niciodata in linie cu usa (cand te intinzi in pat, picioarele sa nu fie indreptate catre usa) si nu trebuie sa se reflecte in vreo oglinda, caci creste riscul de infidelitate si neintelegeri in cuplu. Locul televizorului este tot in camera de zi, nu in cea in care dormi.

Ca sa elimini energiile negative din casa si sa poti gandi limpede si pozitiv, aeriseste cat mai des locuinta. Fiecare camera trebuie aerisita zi de zi, chiar si iarna, macar o jumatate de ora. De preferat e sa se intample asta si dimineata, si seara. Si daca tot a venit vorba de ferestre, geamurile casei trebuie sa fie mereu luna. Fa-ti timp sa le cureti mai des, de dragul sanselor pe care le impiedica sa-ti surada atunci cand sunt murdare, prafuite.

Citește și:

Tine capacul vasului de toaleta mereu inchis, mai ales cand tragi apa si repara imediat orice instalatie defecta care picura, chiar daca nu face niciun fel de pagube. Altfel, se spune ca apa duce odata cu ea norocul la bani si energia pozitiva.

E bine sa gatesti cat mai des si cu drag, aceasta activitate sporeste intelegerea in familie. O bucatarie nefolosita nu e de bun augur. Pentru armonie, aragazul si bufetul trebuie pozitionate astfel incat sa te afli mereu cu fata catre usa, pentru a vedea si a intampina pe oricine care intra. Masa din bucatarie sau din sufragerie, la care mananci zilnic impreuna cu familia, e si ea importanta, conform principiilor feng-shui. E indicat sa fie rotunda ori ovala, nu patrata sau dreptunghiulara, cu colturi, caci acestea sunt ascutite si ameninta bunastarea caminului.

Colturile sufrageriei nu trebuie lasate goale. Obiectele potrivite pentru a umple aceste spatii sunt ghivecele cu plante, corpurile de iluminat sau o statueta care atrage energiile pozitive, precum testoasa-dragon.

Citește și:

Tablourile atarnate pe pereti trebuie sa fie cat mai vesele, luminoase, sa exprime stari pozitive. Fotografiile sa fie si ele numai cu persoane si in ipostaze dragi, pentru echilibru emotional si viata fericita.

La birou, in masura in care depinde de tine, stai cu spatele la perete daca vrei sa muncesti cu spor. Daca esti asezata cu fata la perete, energia pentru o munca fructuoasa este blocata. Nici daca stai fata in fata cu altcineva nu e tocmai bine, caci energiile voastre ar putea intra in conflict. Ideal este ca toate persoanele care lucreaza in acelasi birou sa se vada intre ele si sa fie pozitionate cu fata in directia usii. Si... sa fie lumina! Naturala, pe cat posibil. Cu cat stai mai aproape de un geam cu jaluzelele trase, cu atat mai bine.

Foto prima pagina eskay/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.