Setari Cookie-uri

Alfabetul dragostei: Cele mai frumoase citate despre iubire dupa Nelson Mandela

Pentru a fi liber nu este suficient sa te eliberezi de lanturi, trebuie sa respecti si sa sustii si libertatea altora.

Nelson Rolihlahla Mandela s-a nascut in 1918 si a fost primul presedinte al Africii de Sud ales prin vot universal. Acesta a condus statul intre 1994 si 1999 iar guvernarea sa a fost cladita pe egalitate, combaterea rasismului, a inegalitatii sip e reconcilierea rasiala. In 1952, Mandela facea parte din Campania de nerespectare a legilor injuste, o miscare pacifista de nesupunere civila. In perioada respective a fost arestat in mai multe randuri pentru incitare la revolta iar in 1964 a fost condamnat pe viata. Nelson Mandela a fost eliberat din inchisoare in 1990 in urma presiunii internationale si in 1993 a castigat Premiul Nobel pentru Pace. Omul politic si simbol al luptei pentru egalitate s-a stins din viata in 2013 la 95 de ani.

Africa de Sud

Daca exista visuri despre o Africa de Sud frumoasa, exista si drumuri catre realizarea acestui scop. Doua dintre aceste drumuri trebuie denumite Bunatate si Iertare.

Citește și:

Copii

Le datoram copiilor nostri, cei mai vulnerabili cetateni ai oricariei societati, o viata lipsita de violenta si teama.

Curaj

Curajos este nu cel ce nu are frica, ci acela care stie sa-si invinga frica sa.

Datorie

Constiinta ca ti-ai facut datoria la vremea ta si ca nu ai inselat sperantele semenilor tai este, in sine, o experienta plina de satisfactii si o realizare magnifica.

Dragoste

Dati copiilor dragoste, rasete si pace, nu SIDA.

Dreptate

Sa elimini saracia nu este un act de caritate, ci un act de dreptate.

Dusman

Daca vrei sa faci pace cu dusmanul tau, trebuie sa lucrezi cu el. Atunci va deveni partenerul tau.

Educatie

Educatia este cea mai puternica arma pe care voi o puteti folosi pentru a schimba lumea.

Egalitate

Am luptat impotriva dominatiei albe si am luptat impotriva dominatiei negre. Idealul meu cel mai scump este acela al unei societati libere si democratice in care toti sa traiasca in armonie si sa aiba sanse egale.

Citește și:

Frica

Esti nascut pentru a materializa gloria lui Dumnezeu care este inlauntrul tau. Ea nu apare doar in unii dintre noi; ea este prezenta in oricine. Si pe masura ce-ti lasi propria lumina sa straluceasca, oferi in mod subconstient altor oameni permisiunea de a face acelasi lucru. Atunci cand te eliberezi de propria frica, prezenta ta ii elibereaza in mod automat si pe ceilalti.

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.