Setari Cookie-uri

4 schimbari de facut in casa luna asta. Sunt simple si iti vor da un restart pentru noul an

Este momentul perfect pentru a te gandi la noi inceputuri si la cum sa iti faci viata mai frumoasa. Iata cu ce schimbari simple ar trebui sa intampini noul an.

schimbari de facut in casa

Mai putin de o luna ne mai desparte de Anul Nou, iar asta ne face pe multi sa ne dorim un nou inceput. Cum casa in care traiesti iti influenteaza viata in atat de multe moduri, daca faci cateva schimbari in locuinta ta vei simti imediat o diferenta in felul in care te simti. Nu trebuie sa faci renovari complicate, este suficient sa dai un suflu de nou casei tale, ca sa improspatezi aspectul ei si, odata cu asta, starea ta de spirit.

1. Unul dintre cei mai importanti factori pentru aspectul casei si cel care improspateaza aerul din locuinta ta

Obiecte de mobilier, finisaje si alte astfel de lucruri – toate acestea ne vin in minte prima data cand ne gandim la designul interior al unei locuinte. In realitate, insa, tonul este dat de aspectul peretilor. O culoare puternica le imprima celor care locuiesc acolo o stare de agitatie si de nervozitate, peretii totalmente albi dau senzatia unui mediu steril, lipsit de farmec. O idee excelenta si foarte simplu de pus in aplicare este sa vopesti un singur perete dintr-o camera – un perete accent.

Este la indemana oricui pentru ca, asa cum poti vedea, astfel de vopsele si amorse pot fi aplicate de oricine, fara ajutorul unui meserias. In prezent exista si unstensile care nu permit scurgeri si care dau o culoare uniforma, asa incat in 1-2 ore sa poti vopsi cu usurinta peretii. Acest detaliu va schimba radical aspectul casei, dar este extrem de simplu de pus in aplicare.

Citește și:

schimbari de facut

2. Corpurile de iluminat au un impact important asupra felului in care arata o locuinta

Lumina din casa este si ea un factor esential cand vine vorba despre starea de spirit. Probabil ai observat deja ca atunci cand lumina este foarte slaba, ai o senzatie permanenta de somnolenta, nu te poti concentra foarte bine si ai o stare de melancolie si tristete.

Este foarte simplu si ieftin sa inlocuiesti corpurile de iluminat din locuinta ta. Vei vedea foarte repede diferenta in felul in care te simti. Alege un corp de iluminat care sa nu acopere toate becurile, asa incat sa fie cat mai multa lumina in incapere. Nu uita sa alegi lustrele si in functie de camerele in care le amplasezi – in dormitor, de pilda, poti alege una cu un singur bec, pe cand in living ai nevoie de mai multa lumina.

3. Schimba aceste lucruri si toata casa va avea un aspect innoit

Alte modificari foarte usoare si cu un impact imens sunt inlocuirea perdelelor sau a covoarelor din casa. Nu implica nici un efort financiar, asa ca nimic nu te opreste din a face aceste modificari. Gandeste-te cum ar arata casa ta cu niste draperii noi, de o alta culoare, sau cu niste covoare noi. Nu-i asa ca pare a fi o schimbare radicala?

Citește și:

4. Renunta la lucrurile vechi si alege cateva obiecte de decor noi

Cum anul nou este un prilej perfect pentru a-ti da un restart, e cazul sa renunti la lucrurile pe care nu le mai folosesti. De la obiecte de casa si decoratiuni invechite pana la haine, in orice casa exista o multime de lucruri care nu mai sunt de folos si care ar trebui fie donate, fie aruncate. Nu uita sa achizitionezi si cateva obiecte de decor noi, care sa te inspire. Atmosfera dintr-o casa este data de detalii, iar aceste obiecte mici sunt mai importante decat crezi.

Daca pui in aplicare aceste schimbari, vei vedea ca poti sa ai parte de o locuinta cu o energie improspatata, care te face pur si simplu sa te simti mai bine. In definitiv, este locul in care iti petrecei cea mai mare parte din timp, asa ca merita din plin atentia ta.

Sursa foto: Yuri Shevtsov/Shutterstock, Yellowj/Shutterstock

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Decembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.