Setari Cookie-uri

10 Filme psihologice care iti vor da lumea peste cap in 2017

Vrei sa faci parte dintr-o poveste captivanta si diferita? Descopera lista noastra cu filme psihologice incredibile si extraordinar de terifiante, care se vor juca cu mintea ta si te vor face parte din povesta lor.

7. The Girl on the Train



Fata din tren, ecranizarea bestseller-ului omonim scris de Paula Hawkins, este unul dintre acele filme psihologice care te captiveaza inca din primele minute. Emily Blunt o interpreteaza pe Rachel, o femeie divortata, deprimata si alcoolica, a carei viata pare complet distrusa si care urmareste in fiecare dimineata din tren, un cuplu tanar si aparent perfect. Intr-o zi insa totul se schimba complet si Rachel ajunge sa ia parte din viata celor pe care i-a observat doar pe margine. Finalul este absolut genial si imprevizibil.

8. Silence

O drama istorica regizata de marele Martin Scorsese, care a steptat 27 de ani sa o realizeze. Filmul este un studiu cinematografic despre misionarii iezuiti portughezi care sunt persecutati si torturati in timpul misiunii de evanghelizare in zonele izolate ale Japoniei din secolului al XVII-lea. Filmul este si o adaptare a romanului cu acelasi nume semnat de scriitorul japonez Shusako Endo. In acea vreme crestinisimul a fost interzis in Japonia si zeci de mii de crestini japonezi au fost persecutati, torturati si ucisi de-a lungul a 250 de ani, in care religia a fost in afara legii. Preotul Ferreira, interpretat de Liam Neeson renunta in aparenta la religia lui printr-un ritual cunoscut sub numele de Fumie si se roaga pentru indrumare, insa Dumnezeu este tacut, pana cand, intr-un final aude un singur cuvant: „calca.”

Citește și:

9. Shut In

Un thriller psihologic cu accente horror care suprinde intr-un mod infricosator de placut si care are un final destul de neasteptat. Filmul spune povestea lui Mary (Naomi Watts) un psiholog pentru copii care duce o viata solitara intr-un orasel izolat din Anglia, avand grija de fiul sau vitreg Stephen (Charlie Heaton, cunoscut din serialul fenomen lansat in 2016 - Stranger things). Cand Tom, un baietel cu nevoi speciale apare in viata ei, lucrurile iau o intorsatura cel putin ciudata si terifianta.

10. Life

Ce se intampla cu adevarat atunci cand descoperi viata pe o alta planeta. In nici un caz ceva la care te-ai asteptat. Filmul spune povestea unui echipaj format din sase membri ai Statiei Spatiale Internationale, care se afla pe punctul de a face cea mai mare descoperire din istorie: primele dovezi ale vietii extraterestre pe Marte. Pe masura ce echipajul incepe sa efectueze tot felul de cercetari, metodele acestora sfarsesc prin a avea consecinte extrem de nedorite, iar forma de viata se dovedeste a fi mai inteligenta decat s-ar fi asteptat.

Citește și:

Foto prima pagina: Lario Tus, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.