Setari Cookie-uri

Ce spune despre tine felul in care scrii?

Scrisul reprezinta o forma de comunicare interumana, prin intermediul caruia omenirea a avansat datorita posibilitatii pe care a oferit-o de a transmite informatiile din generatie in generatie, sau de la o epoca la alta. El se formeaza ca o deprindere intelectuala, devenita in timp un stereotip dinamic, realizata evident prin exersare pana la automatizare. Insa acest aspect nu implica lipsa constiintei in realizarea actului de scris, ci numai lipsa controlului extrem de rigid in favoarea unei supravegheri generale.

In general omul cu un scris colturos iubeste controversa si tinde spre a lua singur deciziile. Nu este foarte sentimental si poate sa dea dovada de o mare incapatanare. Cand scrierea colturoasa sugereaza si o energie redusa, o moliciune grafica, dovedeste existenta unor inhibitii si tensiuni interne.

Scrisul rotund se intalneste mai des la persoane inclinate catre latura afectiva, sugerand uneori pasiune, abandonare de sine sau devotament. In cazul lipsei de energie se vorbeste despre calm sau comoditate.

B. Dimensiunea - se refera la inaltimea literelor si continuitatea acesteia, largimea sau amploarea lor.

1. Dupa inaltimea literelor, avem scriere mare sau inalta si scriere mica. In primul caz inaltimea minusculelor depaseste 3mm, iar in cel de-al doilea literele sunt sub linia de 2 mm.

Cand se interpreteaza pe baza acestui criteriu, trebuie sa se tina cont si de trei planuri ale personalitatii: planul afectiv, planul energetic si planul identitatii de sine. Interpretarea se face sub aspect pozitiv si sub aspect negativ.

  • Sub aspect pozitiv

- Scrierea mare/ mica semnifica:

- in plan afectiv: entuziasm, atitudine pozitiva / realism, obiectivitate, prudenta;

- in plan energetic: initiativa, energie in plan actional, independenta / responsabilitate, concentrare, precizie, moderatie;


- in planul identitatii de sine: demnitate, cult al personalitatii, idealism, distinctie, rafinament / respect, modestie, devotament, acomodare rapida.

  • Sub aspect negativ

- Scrierea mare/ mica semnifica:

- in plan afectiv: iluzii, exaltare, lipsa de spirit critic / inflexibilitate, vid;

- in plan energetic: inconsecventa, instabilitate, lipsa concentrarii / caracter meschin, indecis, limitat;

- in planul identitatii de sine: aroganta, orgoliu, despotism, grandomanie / anxietate, frustrari, indoiala de sine

2. Dupa continuitatea inaltimii:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.