Setari Cookie-uri

Ce spune despre tine felul in care scrii?

Scrisul reprezinta o forma de comunicare interumana, prin intermediul caruia omenirea a avansat datorita posibilitatii pe care a oferit-o de a transmite informatiile din generatie in generatie, sau de la o epoca la alta. El se formeaza ca o deprindere intelectuala, devenita in timp un stereotip dinamic, realizata evident prin exersare pana la automatizare. Insa acest aspect nu implica lipsa constiintei in realizarea actului de scris, ci numai lipsa controlului extrem de rigid in favoarea unei supravegheri generale.

- presiunea slaba: in sens pozitiv demonstreaza sensibilitate, delicatete, spiritualitate; in sens negativ descrie o persoana timida, susceptibila, chiar labila.

F. Viteza

Sub acest aspect, trebuie sa se faca diferenta intre o viteza mare in mod natural, specifica celui care scrie, si viteza mare impusa de o anumita situatie. Asadar ea depinde temperament dar si de vointa.

- scriere rapida: in sens pozitiv denota vivacitate, impulsivitate, agilitate, nevoia de actiune, initiativa; in sens negativ se refera la inconstanta, superficialitate, lipsa de organizare, agitatie.

- scriere lenta: pozitiv demonstreaza calm, natura contemplativa, prudenta, constanta; negativ semnifica apatie, spirit obtuz , ezitare, slaba vointa.

G. Continuitatea

Se refera la modul in care sunt legate elementele grafice intre ele.

- scriere legata: literele sunt prinse unele de altele, fara intreruperi. In sens pozitiv, aceasta scriere se traduce prin spontaneitate, coordonare a ideilor, eruditie, capacitati crescute de asimilare. In sens negativ se refera la conformism, rutina, inteligenta mediocra, gandire unilaterala, lipsa simtului realitatii.

- scriere nelegata: literele nu au contact unele cu altele, sunt independene. Interpretata in sens pozitiv, aceasta scriere se refera la spirit intuitiv, iluminari interioare, rapiditatea conexiunilor. In sens negativ ea predispune la angoase, inhibitie, dezintegrarea personalitatii, lipsa capacitatii de adaptare.

H. Deschiderea literelor

Se iau in discutie literele a, o, g, q, p dar si m si n care pot sa fie scrise sub forma de w si u, adica deschise in sensul invers, in sus.

- deschiderea indreptata catre sus: este specifica persoanelor influentabile, vivace, care simt nevoia sa-si exteriorizeze sentimentele si sa-si povesteasca experientele;

- deschidere in sus si spre dreapta: spontaneitate, exprimarea directa a impresiilor de moment,lipsa elaborarii raspunsurilor, sinceritate;

- deschidere in jos: ipocrizie, manipulare, dorinta de dominare, poate diplomatie;

- deschidere catre stanga: timiditate, prudenta, bun-simt, introversie;

- deschidere neregulata: discretie, dorinta de intimitate;

- inchidere: literele in general inchise exprima o atitudine rezervata, defensiva. Daca sunt nearmonioase, pot sa semnifice lipsa sinceritatii.

Un articol de Nadina

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.