Ni se intampla adeseori sa fim incercati de anumite sentimente de neliniste, de teama inexplicabila ca ceva rau se va intampla, sau dimpotriva de o bucurie imensa la gandul ca ne asteapta ceva deosebit de placut, desi nimic real nu pare a sustine o astfel de convingere. Asa s-a nascut si ideea de clarviziune, un concept foarte vechi, ca si preocuparile oamenilor simpli sau conducatori de popoare, de a afla ce le rezerva viitorul. Din antichitate, oameni deosebiti, mai inteligenti, sau poate pur si simplu mai sireti, si-au creat o meserie din a cauta raspunsuri la intrebarea: “Maine ce va fi?”. Ce presupune insa cu adevarat acest dar al clarviziunii?

Testul vietii tale: Ce iti rezerva viitorul?

Ce este vizionarismul?

Vizionarismul sau clarviziunea reprezinta o forma de perceptie extrasenzoriala, incadrata uneori in randul stiintelor profetice intuitive. Ea este diferita fata de telepatie sau premonitie, desi linia de demarcatie este foarte sensibila, adeseori confundandu-se aceste fenomene.

Intr-o exprimare cat mai simpla, aceasta perceptie extrasenzoriala presupune existenta capacitatii de constientizare a campurilor energetice la nivele mult mai inalte, diferite de nivelul obisnuit de constientizare, care de obicei este centrat pe identitatea proprie.
Vizionarismul, cel mai adesea, este interpretat ca o aptitudine extraordinara a unor oameni deosebiti, de a simti impregnarile fluide ale obiectelor, persoanelor, imaginilor astrale ramase in aura lucrurilor si a oamenilor.

In budism, de exemplu, se considera ca absolut toate fenomenele umane sunt iluzii, si ca forma perceputa a obiectelor nu este de fapt cea reala. Fiinta umana este alcatuita din molecule mici si libere, care se afla in miscare, deci corpul nostru nu este asa cum il percepem noi, deoarece in realitate forma nu este stabila. Prin intermediul ochilor, aceste mase aflate in miscare se stabilizeaza intr-o anumita imagine, care insa nu corespunde realitatii, intrucat adevarata imagine se formeaza la nivelul creierului, in corpul pineal.

Al treilea ochi

Exista asadar un ochi exact in centrul geometric al creierului, un ochi care poate fi deschis prin anumite practici sau de catre cei care au anumite capacitati. Acestia pot vedea dincolo de dimensiunea noastra si au acces la niste intamplari pe care oamenii obisnuiti nu le percep. Glanda pineala este situata chiar in spatele ochilor si este numita adeseori, chiar in medicina, drept al treilea ochi. coala budist vorbete despre cinci niveluri de vedere: Vederea în Carne, Vederea Celest, Vederea Înelepciunii, Vederea Legii i Vederea Buddha. Activarea glandei pineale presupune evitarea folosirii nervului optic uman si deschiderea unui canal intre sprancene, prin care glanda pineala ar avea acces direct afara, fara ca informatia sa mai fie prelucrata de receptori, si s-ar forma astfel o linie directa catre stari de constiinta superioare.

Vor ramane Bianca Dragusanu si Adrian Cristea impreuna ?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: