Setari Cookie-uri

Vizionarsimul si al treilea ochi

Ni se intampla adeseori sa fim incercati de anumite sentimente de neliniste, de teama inexplicabila ca ceva rau se va intampla, sau dimpotriva de o bucurie imensa la gandul ca ne asteapta ceva deosebit de placut, desi nimic real nu pare a sustine o astfel de convingere. Asa s-a nascut si ideea de clarviziune, un concept foarte vechi, ca si preocuparile oamenilor simpli sau conducatori de popoare, de a afla ce le rezerva viitorul. Din antichitate, oameni deosebiti, mai inteligenti, sau poate pur si simplu mai sireti, si-au creat o meserie din a cauta raspunsuri la intrebarea: “Maine ce va fi?”. Ce presupune insa cu adevarat acest dar al clarviziunii?

Nostradamus- profetul veacurilor

Nostradamus este cel mai cunoscut si totodata cel mai controversat vizionar din istorie, realizand profetii pentru douazeci de secole, pana la anul 3 797. El a combinat viziunea locurilor, cu viziunea datelor, cea la distanta si previziunea evenimentelor. A publicat aproximativ 2000 de “Centurii”, scrise intr-un limbaj obscur, greu de inteles, cu termeni amestecati si din alte limbi decat franceza, printre care ebraica, latina, italiana, germana. Desi Nostradamus afirma ca a ales un astfel de limbaj pentru a nu-i mania pe cei puternici, care nu erau intotdeauna multumiti de profetiile sale, au existat si sceptici care au afirmat ca a ales acest stil greoi tocmai pentru a-si asigura succesul prin oferirea mai multor posibilitati de interpretare. Cert este ca exista aproximativ 400 de interpretari diferite ale Centuriilor.

Nascut in anul 1503 in Franta, fiu al unor evrei convertiti, Michel de Nostre Dame a inceput prin a studia medicina. In 1525, in timpul epidemiei de ciuma, el calatorea dintr-un loc in altul pentru a acorda ajutor celor bolnavi, in ciuda pericolului foarte mare, care dealtfel ii facuse pe multi colegi medici sa fuga de responsabilitatea ajutorarii celorlalti. Viata nu a fost insa foarte blanda cu el, si in mod ironic, ciuma i-a rapus, cativa ani mai tarziu, in 1534, sotia si cei doi copii pe care ii aveau impreuna. Totusi el si-a continuat activitatea si si-a refacut si viata, recasatorindu-se cu o vaduva care i-a daruit sase copii, trei fete si trei baieti.

Treptat, Nostradamus s-a dedicat studiului stiintelor oculte, magiei, astrologiei etc. S-a facut remarcat la Curtea Regala in urma profetiei ce anunta un rege chior precum si moartea viitorului rege: “Leul tanar il va infrange pe cel batran intr-o singura lupta. Ii va strapunge ochii in cusca aurita; doua rani intr-un singur ochi, apoi va pieri de o moarte naprasnica.” Intr-adevar regele Henric al II-lea a fost ucis accidental intr-un turnir, cand mai tanarul sau adversar i-a strapuns coiful de aur si l-a ranit in ochi. O aschie din arma i-a provicat o a doua rana la acelasi ochi, iar regele a murit dupa zece zile de chinuri cumplite. Pentru zece zile el a fost singurul rege chior al Frantei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.