Setari Cookie-uri

IQ de vedeta: Blonde geniale!

V-ati gandit vreodata ca femeile frumoase pot sa fie si inteligente? Era o intrebare retorica, nu va grabiti sa judecati! Dar as fi vrut sa scot intrebarea din context si sa astept raspunsurile din partea unor femei numai pentru a inregistra reactiile

Risipa sau reorientare? As spune optiune personala. Dar consider ca este evident ca pentru a deveni o personalitate precum Einstein nu este suficient sa ai un IQ de exceptie ci este nevoie si de munca sustinuta si suprematia interesului pentru cunoastere asupra celui pentru castig material si recunoasterea calitatilor fizice.

Una dintre cele mai celebre scene din istoria cinematografiei...



O alta actrita foarte inteligenta este si Geena Davis. Ea se poate mandri cu un IQ de 140, mentinand astfel standardele la cel mai inalt nivel. In anul 2004, in timp ce urmarea impreuna cu fetita ei un program de televiziune pentru copii a sesizat o lipsa a echilibrului intre rata personajelor masculine in raport cu cele feminine. Pornind de la aceasta observatie ea a initiat cel mai amplu studiu desfasurat vreodata pe tema discrepantei genurilor masculin/feminin in cadrul programelor pentru copii.

Cercetarile au aratat ca printre filmele legate de discriminarea pe baza de gen din perioada 1990-2005 apareau cam trei personaje masculine la unul feminin. Acel studiu i-au dat ideea lui Davis de a dechide un institut numit “The Geena Davis Institute on Gender in Media” in 2007. Primul program abordat de institut a fost unul destul de aplicabil, ce implica si colaborarea cu industria entertainment-ului de a creste semnificativ prezenta persoanelor feminine in media. M-au ametit aceste informatii? Cine s-ar fi asteptat ca intr-un articol despre vedete sa se vorbeasca despre cercetari, studii, rezultate?

Asadar Geena si-a investit capacitatile intelectuale in activitati intelectuale, motiv pentru care merita sincere aprecieri. Si poate ca acestea sunt femeile care ar merita cu adevarat titlul de vedeta si nu cele care isi bazeaza notorietatea pe casete porno, scandaluri, bautura, lipsa hainelor in cea mai mare parte a timpului si priviri umede.

Copyright foto: Alan Light

Jodie Foster si Nicole Kidman sunt amandoua posesoarele unui IQ superior de 132. Deloc surprinzator as putea adauga, amandoua sunt foarte talentate, recompensate dealtfel si cu premiul Oscar. Jodie Foster a primit onoranta distinctie de doua ori, odata pentru rolul din “The Accused” (Acuzata) si a doua oara pentru rolul agentului FBI Clarice Starling din celebrul thriller psihologic “Tacerea mieilor” care ramane probabil cel mai cunoscut rol al actritei. Nicole Kidman a reusit si ea aceasta performanta datorita rolului Virginiei Woolf in filmul din 2002 “The Hours”.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.