Setari Cookie-uri

IQ de vedeta: Blonde geniale!

V-ati gandit vreodata ca femeile frumoase pot sa fie si inteligente? Era o intrebare retorica, nu va grabiti sa judecati! Dar as fi vrut sa scot intrebarea din context si sa astept raspunsurile din partea unor femei numai pentru a inregistra reactiile

Si in randul cantaretelor intalnim doua persoane cu un IQ superior: Madonna si Shakira. Amandoua cantaretele sunt, in cea mai mare parte a timpului, blonde si au un coeficient de inteligenta egal de 140. Este adevarat ca Madonna si-a cladit cariera mai mult pe sexualitate si excentricitate iar Shakira pe miscarile ametitoare ale soldurilor, completate de o voce foarte buna. IQ-ul superior le-a permis insa o intelegere superioara a tendintelor hollywood-iene si a asteptarilor publicului si s-au impus cu adevarat abia dupa ce au devenit blonde. Ele nu sunt singurele femei care si-au schimbat imaginea din brunete in blonde. Daca ar fi sa mai ofer un singur exemplu acela ar fi Marilyn Monroe, muza tuturor celorlalte devenite blonde.

Ma simt responsabil sa subliniez o constatare foarte interesanta: cinci din cele sase femei prezentate sunt blonde (mai mult sau mai putin naturale). Ca o concluzie as putea sa afirm, fara insa sa am o baza stiintifica reala, ca cel putin aparent nici blondul natural si nici cel obtinut prin vopsire nu afecteaza IQ-ul. Ar fi fost oare mai productive, intelectual vorbind, daca nu ar fi devenit blonde? Posibil, pentru ca atunci nu ar mai fi avut acelasi succes la public, asa cum cu mare finete au constata si ele.

Insa barbat fiind trebuie sa recunosc ca am ramas marcat de aceasta culoare si efectele ei asupra psihologiei masculine inca din anul 1998. Pentru cei care nu isi mai amintesc, in acel an jucatorii echipei nationale de fotbal, de la mic la mare, s-au vopsit blonzi pentru a sarbatori calificarea in sferturile Campionatului Mondial.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.