Setari Cookie-uri

Cazul fetitei de 11 ani ramasa insarcinata dilema si tragedie

In lume se intampla multe nenorociri si este si mai trist cand victima acestora este un copil. Cu toate ca acest caz despre care urmeaza sa vorbesc a fost foarte mediatizat si probabil majoritatea dintre dumneavoastra il cunosc deja, am sa il expun totusi, pe scurt: o fetita de 11 ani a fost violata de unchiul sau, aceasta ramanand insarcinata.

In lume se intampla multe nenorociri si este si mai trist cand victima acestora este un copil. Cu toate ca acest caz despre care urmeaza sa vorbesc a fost foarte mediatizat si probabil majoritatea dintre dumneavoastra il cunosc deja, am sa il expun totusi, pe scurt: o fetita de 11 ani a fost violata de unchiul sau, aceasta ramanand insarcinata. Fetita a manifestat dureri abdominale si in urma unor investigatii a fost descoperita sarcina, din pacate insa varsta gestationala depasind limitele legale romanesti la care se poate face un avort: sarcina avea 20 de saptamani. Familia acestei fetite nu este de acord cu nasterea copilului, imbratisand mai mult ideea unei intreruperi de sarcina.

gravida 11 ani Acest caz implica decizii medicale, justitiare precum si cele privind drepturile copilului. Codul penal prevede ca o sarcina poate fi intrerupta pana la 14 saptamani. Dupa aceasta perioada, sarcina poate fi intrerupta doar daca fatul prezinta malformatii sau viata mamei este pusa in pericol. Copilul din pantecele fetitei a fost gasit ca fiind sanatos, chiar daca riscul de a dezvolta malformatii este mare. Medical este posibil acest avort (insa, ca orice interventie medicala, prezinta riscuri deloc de neglijat) iar medicul raspunde penal, dar si... moral. Este greu pentru un medic sa ia o astfel de decizie.

Au loc dezbateri peste dezbateri in incercarea de a rezolva acest caz, sunt invocate drepturle copilului si totodata cele medicale si legale, dar cel mai trist este faptul ca nimeni nu a incercat sa protejeze integritatea morala a acestei fetite, inocenta ei. Numele ei a fost facut public, precum si problema fetitei. Micuta deja stie ce i s-a intamplat, a inteles ca este victima unui viol si a unui incest, la fel si prietenii ei si toti cunoscutii. Sechelele acestei copile nu se vor limita doar in plan psihic, ci si in cel social. Chiar si cea mai buna terapie psihologica nu ii mai poate garanta fetitei reintegrarea sociala. S-a inteles tarziu ca nu este vorba de copilul din pantecele fetei, ci in acest caz sunt implicati de fapt doi copii, cel in dezvoltare si... mama acestuia.

In privinta rezolvarii acestui caz este cert ca vor fi luate masuri speciale. In prima faza medicii din Iasi i-au promis fetitei avortul, ca mai apoi sa retraga decizia. Parintii acesteia au reusit sa obtina o intrerupere de sarcina la clinica Marie Stopes din Londra, insa si medicii de acolo s-au razgandit cu promisiunea ca avortul va fie efectuat intr-o alta clinica londoneza al carei nume nu a fost facut public.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.