Setari Cookie-uri

Cazul fetitei de 11 ani ramasa insarcinata dilema si tragedie

In lume se intampla multe nenorociri si este si mai trist cand victima acestora este un copil. Cu toate ca acest caz despre care urmeaza sa vorbesc a fost foarte mediatizat si probabil majoritatea dintre dumneavoastra il cunosc deja, am sa il expun totusi, pe scurt: o fetita de 11 ani a fost violata de unchiul sau, aceasta ramanand insarcinata.

Acest caz a declansat si un scandal la nivel social, si anume cel cu privire la avort. A fi sau a nu fi de acord cu avrotul, este sau nu o crima... crima a fatului sau a viitorului mamei?

graivada In Revista Medica citim parerea Rodicai Culcer, director al Departamentului de Stiri din TVR, cu privire la cazul fetitei de 11 ani: “Ceea ce se va intampla la Londra este nici mai mult, nici mai puţin decat uciderea fatului care in acest moment da din manute si din picioruse in burta mamei si orice medic care a asistat la o asemenea cezariana va va spune ca el mai respira ceva vreme dupa ce este scos din uter. Propun ca televiziunile sa difuzeze imagini care sa ilustreze ceea ce se va petrece in sala de operatii din Londra, iar finantatoarea avortului sa asiste la aceasta operatie si la moartea fatului. Datorita mediatizarii cazului, fetita stie deja ca asteapta un copil, cum stiu de altfel toti colegii ei si stie o tara intreaga, mai ales dupa ce ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, i-a dezvaluit numele. Cat de uman si de intelept poate fi asadar sa impovarezi viitorul fetitei-mame cu un avort care poate echivala cu o crima, fara sa te gandesti ca, odata ajunsa la maturitate, ea s-ar putea ingrozi de ce i s-a facut? In ecuatie sunt de fapt doi copii, nu unul. Ar fi fost oare de neconceput ca al doilea copil sa creasca in aceeasi familie cu mama? Fara indoiala, familia Vranceanu s-ar fi bucurat de sprijinul material si moral al societatii, al statului, sensibilizat de mass-media, si al Bisericii, mai ales ca Mitropolia Moldovei i-a făcut o oferta de sustinere materiala si morala. In plus, ar fi existat oricand varianta adoptiei. Viata poate supune pe oricine la incercari majore, care, in ultima instanta, ne definesc si ne testeaza umanitatea. Nu stiu in ce masura parintii fetitei ar fi fost sensibili la argumentele antiavort, dar este grav pentru societatea noastra ca nici măcar nu a existat o dezbatere matura si responsabila pe aceasta tema, ca demnitarii s-au repezit sa ceara schimbarea legii fara sa fi cantarit toate aspectele, iar televiziunile s-au erijat in instante morale fara o minima responsabilitate. Astfel, cazul fetitei insarcinate ne-a evidentiat din nou ca pe o societate „fara moral si fara printipuri“, care refuza marile dileme si cere solutii simple si rapide la probleme mari si complicate, fara sa vrea sa stie ca asa ceva este posibil doar in reclamele pentru detergenti.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.