Setari Cookie-uri

Cazul fetitei de 11 ani ramasa insarcinata dilema si tragedie

In lume se intampla multe nenorociri si este si mai trist cand victima acestora este un copil. Cu toate ca acest caz despre care urmeaza sa vorbesc a fost foarte mediatizat si probabil majoritatea dintre dumneavoastra il cunosc deja, am sa il expun totusi, pe scurt: o fetita de 11 ani a fost violata de unchiul sau, aceasta ramanand insarcinata.

Dintr-un comunicat de presa de pe Medicalnet.ro aflam urmatoarele:

“Colegiul Medicilor din Romania a luat cunostiinta de decizia comisiei interguvernametale convocata pentru a analiza cazul fetitei de 11 ani, insarcinata in 20 de saptamani.

Colegiul Medicilor din Romania face urmatoarele precizari:
In Romania singurele institutii abilitate de a face o interpretare a prevederilor legale cu valoare juridica sunt Parlamentul Romaniei (prin institutiile sale) si instanta de judecata in cazuri punctuale. Restul interpretarilor au valoare de opinii sau recomandari. In aceste conditii, decizia comisiei interguvernamentale este o opinie sau o recomandare.

Medicii trebuie sa stie ca nimeni nu-i poate obliga la efectuarea acestui avort si ca opinia sau recomandarea comisiei nu ii poate proteja in fata justitiei. Raspunderea este directa si individuala a fiecarui medic.

Medicul care accepta sa efectueze o astfel de interventie trebuie sa informeze familia cu privire cu la toate riscurile unei astfel de interventii si sa-si asume aceste riscuri.
Medicul nu va putea fi aparat de catre Colegiul Medicilor in situatia sa judiciara.

In acelasi timp Colegiul Medicilor din Romania solicita corpului medical sa urmareasca si sa acorde asistenta medicala de inalta calitate si cu maximum de umanitate acestei fetite, victima a societatii si a incapacitatii institutiilor statutului abilitate de a-i proteja drepturile, inclusiv dreptul la imagine.”


Pe de alta parte, tot intr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Sanatatii Publice, sunt desemnate urmatoarele:

”Ca urmare a solicitarilor ziaristilor, Ministerul Sanatatii Publice face urmatoarele precizari in cazul fetei de 11 ani care a ramas insarcinata dupa ce a violat-o unchiul sau:

Ministerul Sanatatii Publice nu comenteaza deciziile medicale care au condus la refuzul clinicii din Marea Britanie de a intrerupe sarcina.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.