Setari Cookie-uri

Cazul fetitei de 11 ani ramasa insarcinata dilema si tragedie

In lume se intampla multe nenorociri si este si mai trist cand victima acestora este un copil. Cu toate ca acest caz despre care urmeaza sa vorbesc a fost foarte mediatizat si probabil majoritatea dintre dumneavoastra il cunosc deja, am sa il expun totusi, pe scurt: o fetita de 11 ani a fost violata de unchiul sau, aceasta ramanand insarcinata.

Din punct de vedere administrativ MSP si-a indeplinit atributiile, cazul putand fi rezolvat, legal, in tara.

Existand cadrul legal care permite intreruperea sarcinii in tara, cazul se rezuma in acest moment la relatia medic-pacient, iar in cazul aparitiei unor probleme medicale poate interveni Colegiul Medicilor.


Theodora Bertzi, secretarul de stat în Ministerul Muncii, a declarat că fetiţa de 11 ani din Neamţ ar fi trebuit să rămână în ţară pentru a face avortul: "Trebuia sa se rezolve aici, dar familia, desi a fost informata ca fetita poate face avortul in tara, a decis sa plece acolo."


Mariela Neagu a declarat: „Nu excludem sa dam in judecataă comisia de medici care a hotarat pastrarea sarcinii. Intenţionam sa contactam Ministerul Sanatatii pentru ca o comisie de experti sa discute cazul din punct de vedere medical si al drepturilor copilului. Argumentul nostru este ca interesul superior al copilului trebuie sa prevaleze. Ea trebuie sa se bucure de copilarie si sa-si vindece trauma, prin consiliere”, aflam din ziarul Gandul.

In final, care este solutia acestui caz? Ce parere au ceilalti oameni, cei ce nu lucreaza in cadrul Ministerului Sanatatii si nici nu fac parte din vreo comisie de medici? Asteptam parerile dumneavoastra pentru un caz tragic si fara precedent.

Un articol de Iulia D.

Sursa: Healthy.ro

Citeste articole asemanatoare pe Healthy:
Ce legatura exista intre nasterea prematura si cezariana?

Bataile inimii si sexul bebelusului


Nasterea prematura
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.