Setari Cookie-uri

Superstitii de Halloween

Traditia sarbatorii de Halloween a pornit de la popoarele celtice de odinioara, fiind cunoscuta si ca un festival al umbrelor, ce este celebrat pe 1 noiembrie. Halloween-ul a devenit una dintre cele mai importante sarbatori populare din America de Nord si Canada, fiind imprumutat in ultimul secol de catre toate tarile din lume, inclusiv de Nigeria, China si chiar… Guatemala. De ce sa nu sarbatorim sau cel putin sa cunoastem si noi mai bine aceasta festivitate cu un farmec aparte, in special pentru cei pasionati de mistere, costumatii , obiceiuri neobisnuite si povesti ce-ti fac pielea gaina?

foto: Garbo.ro
In Polonia, oamenii lasa usile si ferestrele deschise, pentru a primi cu ospitalitate sufletele ratacite sau spiritele. Acesta este un obicei destul de ciudat, intrucat in restul Europei, inclusiv in Romania, exista nenumarate superstitii ce ar trebui sa ne protejeze de astfel de vizitatori… nepoftiti.

China are o alta traditie, tot legata de lumea spiritelor: festivalul este cunoscut sub numele de Teng Chieh si consta in plasarea unor farfurii cu mancare si a unor pahare cu bautura in fata fotografiilor cu rude trecute in nefiinta. De asemenea, chinezii obisnuiesc sa aprinda lumanari si focuri de tabara pentru a lumina calea spiritelor inapoi, catre Pamant.

Locuitorii din Germania au o superstitie un pic mai ciudata: ei isi ascund toate cutitele, pentru a nu rani spiritele care se intorc printre ei in ziua de Halloween.

In Australia, sarbatoarea de Halloween este cunoscuta si sub numele de “Danger Night” sau Noaptea Pericolelor. In aceasta noapte, de 31 octombrie spre 1 noiembrie, copiii se costumeaza si umbla pe strazi, facand tot felul de nazbatii sau batand la usile vecinilor pentru a le cere bomboane sau alte dulciuri, deci traditiile de Halloween din Australia sunt foarte asemanatoare cu cele din America de Nord, chiar daca nu si la fel de numeroase.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.