Setari Cookie-uri

Superstitii de Halloween

Traditia sarbatorii de Halloween a pornit de la popoarele celtice de odinioara, fiind cunoscuta si ca un festival al umbrelor, ce este celebrat pe 1 noiembrie. Halloween-ul a devenit una dintre cele mai importante sarbatori populare din America de Nord si Canada, fiind imprumutat in ultimul secol de catre toate tarile din lume, inclusiv de Nigeria, China si chiar… Guatemala. De ce sa nu sarbatorim sau cel putin sa cunoastem si noi mai bine aceasta festivitate cu un farmec aparte, in special pentru cei pasionati de mistere, costumatii , obiceiuri neobisnuite si povesti ce-ti fac pielea gaina?

Daca organizezi cumva o petrecere de Halloween, atunci poti prepara o bautura americana traditionala pentru aceasta sarbatoare, cunoscuta sub numele de Bautura Vrajitoarelor. Ei adauga in bolul in care pun acest punch si unele decoratiuni in spiritul Halloween-ului, pe care le poti gasi in magazinele de cadouri traznite, precum o dantura de vampir, o mana din plastic sau diverse alte lucruri bizare. Iata care este reteta pentru cateva portii delicioase de Bautura Vrajitoarelor:

2 cani suc de mere
1 cana si jumatate de inghetata de vanilie
2 linguri miere
jumatate de lingurita de scortisoara si 2-3 batoane de scortisoara
un sfert de lingurita de nucsoara

Amesteca bine toate ingredientele, decorand la sfarsit cu batoane de scortisoara si, eventual, cu cateva obiecte specifice de Halloween. Buhuhu! Ai grija, se spune ca in noaptea asta spiritele umbla libere pe Pamant… Happy Halloween!

Click aici pentru a trimite o felicitare de Halloween!


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.