Setari Cookie-uri

Sa fac avort, sa nu fac?

Am vazut de curand un film care m-a impresionat suficient de tare pentru a ma face sa ma gandesc mai mult la subiectul acestuia. Era vorba despre o fata in ultimul an la liceu care ramane insarcinata cu prietenul ei de aceeasi varsta. Desi alege sa nu avorteze, se lasa convinsa de catre parinti sa dea copilul spre adoptie.

In 2008 sondajele aratau ca 18% din avorturile din Romania sunt solicitate de catre tinere cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani. De asemenea in fiecare an in jur de 29000 de adolescente devin mame inaintea implinirii varstei de 18 ani, ceea ce situeaza Romania pe locul doi in Europa ca numar al nasterilor la adolescente. Atata timp cat in Romania avortul continua sa fie privit ca o metoda contraceptiva, iar cel putin 43% dintre romance recunosc ca au facut macar un avort, nu ne putem astepta de la tanara generatie sa inteleaga riscurile pe care si le asuma luand o astfel de decizie, si cu atat mai putin sa constientizeze faptul ca inceperea vietii sexuale le poate schimba cursul vietii pentru totdeauna.

Aceasta este insa o tema care poate fi dezbatuta la nesfarsit cautand cauze, justificari, motive, vinovati, circumstante etc. Dar am sa va las pe voi sa faceti asta.

Un articol de Andrea Balint

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.