Setari Cookie-uri

Deja Vu

In urma cu cateva zile, am trait o senzatie de deja-vu in timp ce intram in scara blocului in care locuiesc. Nu e prima oara ca am aceasta ciudata senzatie, asa ca am hotarat ca a venit timpul sa aflu care este explicatia acestui fenomen bizar. Iata ce am aflat.

Aceasta presupune ca senzatia de deja-vu este de fapt o repetare inconstienta a unei amintiri careia i se adauga un final fericit reflectand nevoia de implinire a unei dorinte. Parapsihologia vine cu explicatia ca fenomenul este un rezultat secundar al reincarnarii, un scurt moment in care ti se permite sa arunci o privire in viata traita anterior. Acestia sunt contrazisi de oamenii de stiinta care sustin ca asemenea evenimente incalca majoritatea legilor naturi. Insa nici legile naturi nu mai par atat de sigure si de clare odata cu noile dscoperiri in domeniul fizicii care au demonstrat posibilitatea calatoriei in timp a moleculei, bucle de timp si universuri paralele, ceea ce permite naterea posibilitatii unei asa-zise calatorii neurologice in timp. In aceste conditii cine mai poate sti care e adevarata explicatie?

Concluzia finala este ca nu s-a gasit inca un singur raspuns clar si sigur, nu s-a ajuns inca la o intelegere exacta a fenomenului si probabil ca va mai dura o vreme pana ce creierul uman isi va dezvalui toate secretele.

Un articol de Andrea Balint


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.