Setari Cookie-uri

Top 10 crime misterioase din istoria omenirii

Crimele ce nu si-au gasit rezolvarea de-a lungul timpului au un aer de mister ce fac ca acestea sa ramana in memoria publicului. Nu putem nega ca macabrul exercita asupra noastra o atractie aparte. Pana si astazi oamenii continua sa dezbata crime ce au avut loc cu zeci, chiar sute de ani in urma dandu-si cu parerea asupra vinovatului si asupra motivului. Si undeva in adancul creierului se pastreaza o idee infioratoare: acesti criminali au ramas in libertate pana la sfarsitul vietii. Oare cati alti nevinovati au murit?

Au mai existat ulterior cazuri ce copiau acest mod de operare. Printre cele mai cunoscute dintre ele se inscrie cel al bomboanelor cu ace de gamalie in interior ce a dus la interzicerea prin lege a obiceiului de Halloween “trick-or-treat” in cateva comunitati americane.

8. Asasinarea lui Tupac Shakur

Tupac Shakur a fost asasinat in septembrie 1994 dupa participarea la un meci de box in Las Vegas. Legenda muzicii rap, Tupac a fost ucis in masina la un semafor, criminalul aflandu-se intr-un Cadillac oprit langa. Cantaretul a fost dus la spital insa a murit dupa 6 zile. Cateva luni mai tarziu, Notorious B.I.G., un alt rapper binecunoscut si asociat al lui Shakur, a murit in conditii asemanatoare in Los Angeles.

Nici unul dintre cazuri nu a fost rezolvat in mare parte datorita faptului ca posibilii martori au refuzat sa coopereze. Zvonurile unui asasinat organizat de o banda rivala precum si acuzatiile de coruptie din cadrul politiei au contribuit la tacerea ce a invaluit moartea celor doi. Mai exista si o teorie care sustine ca Tupac si-ar fi inscenat moartea acesta ramanand ascuns pana in zilele noastre probabil la o bere cu Elvis Presley (daca e sa credem teoria conspiratiei ce sustine acelasi lucru referitor la Elvis). Mai multe informatii aici.

7. Cazul JonBenet Ramsey

Cazul JonBenet Ramsey a reprezentat la acea vreme “deliciul” tabloidelor. “Regina frumusetii” in varsta de 6 ani, preferata a concursurilor miss pentru copii, a fost gasita moarta in subsolul resedintei familiei imediat dupa Craciun in 1996. A doua zi de Craciun mama fetei a gasit un bilet de rascumparare in care i se cerea familiei suma de 118 000 $. Familia a chemat politia desi biletul interzicea acesta miscare. Politistii au gasit corpul fetitei in subsol 8 ore mai tarziu in timpul verificarii locuintei. Aceasta fusese asfixiata prin strangulare. Parintii fetei au intrat in atentia politiei la asta contribuind si faptul ca autoritatile nu au gasit semne de intrare prin efractie iar biletul fusese scris pe hartie ce apartinea familiei.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.