Setari Cookie-uri

Top 10 crime misterioase din istoria omenirii

Crimele ce nu si-au gasit rezolvarea de-a lungul timpului au un aer de mister ce fac ca acestea sa ramana in memoria publicului. Nu putem nega ca macabrul exercita asupra noastra o atractie aparte. Pana si astazi oamenii continua sa dezbata crime ce au avut loc cu zeci, chiar sute de ani in urma dandu-si cu parerea asupra vinovatului si asupra motivului. Si undeva in adancul creierului se pastreaza o idee infioratoare: acesti criminali au ramas in libertate pana la sfarsitul vietii. Oare cati alti nevinovati au murit?

Totusi politistii au mai gasit si urme de talpa in subsol ce nu apartineau nici unuia dintre membrii familiei. In plus, ei au mai descoperit probe ADN ce nu se potriveau cu cele ale familiei si o franghie suspecta in dormitor. In 2006 politia din Thailanda l-a arestat pe John Mark Karr pentru uciderea fetitei dupa ce acesta a declarat ca fusese cu ea in momentul mortii. Probele ADN au infirmat declaratia acestuia. ADN- ul gasit la locul crimei a fost adaugat in baza ADN a FBI-ului- CODIS si este verificat saptamanal si la 13 ani dupa crima. Pentru detalii asupra cazului aruncati o privire aici.

6. Cazul picioarelor fara trup

Intre lunile august 2007 si octombrie 2009 opt picioar taiate au fost aduse la mal de apele Pacificului in zona canadiana British Vancouver (sapte dintre ele) si in zona tarmului statului american Washington (in nord-vestul S.U.A., langa granita cu Canada). Ciudatenia cazului consta in faptul ca nu s-au gasit si alte parti ale corpului ci doar labele picioarelor in incaltaminte sport de firma. Intre cele 8 picioare gasite s-au identificat doar doua perechi. Picioarele sunt de dimensiuni diferite ele apartinand atat femeilor cat si barbatilor. Exista numeroase teorii ce incearca sa explice acest caz. Cea mai cunoscuta dintre ele sustine ca picioarele ar apartine victimelor unui accident de avion insa investigatiile criminalistice par sa o infirme. Pentru mai multe informatii cititi acest documentar National Geographic Explorer.

5. Jack the Stripper

Aceasta este porecla data unui criminal in serie necunoscut ce a omorat 6, posibil 8, femei intre 1964-1965 in Londra. Numele acestuia a fost ales datorita asemanarii ce exista intre modul lui de operare si cel al vestitului Jack the Ripper. Numarul de victime e neclar deoarece doua dintre crimele ce i se atribuie au un mod de operare diferit. Corpurile dezbracate ale victimelor au fost descoperite fie pe strazile Londrei, fie in Tamisa. Ca si in faimosul caz pe care l-a copiat, victimele au incetat dintr-o data sa apara dupa un an de teroare criminalul lasand foarte putine indicii. Politia si-a orientat atentia asupra mai multor suspecti insa vinovatul nu a fost gasit. Cititi mai multe detalii aici.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.