Setari Cookie-uri

Top 10 crime misterioase din istoria omenirii

Crimele ce nu si-au gasit rezolvarea de-a lungul timpului au un aer de mister ce fac ca acestea sa ramana in memoria publicului. Nu putem nega ca macabrul exercita asupra noastra o atractie aparte. Pana si astazi oamenii continua sa dezbata crime ce au avut loc cu zeci, chiar sute de ani in urma dandu-si cu parerea asupra vinovatului si asupra motivului. Si undeva in adancul creierului se pastreaza o idee infioratoare: acesti criminali au ramas in libertate pana la sfarsitul vietii. Oare cati alti nevinovati au murit?


4. Disparitia lui Jimmy Hoffa


Jimmy Hoffa, liderul sindicatului soferilor de autocamioane Deposed Teamsters, a disparut in iulie 1975 fiind vazut ultima data intr-un local din Detroit. Corpul acestuia nu a fost gasit niciodata. In 1982 Jimmy Hoffa a fost declarat mort. Cazul lui Jimmy Hoffa a atras atentiei mass mediei si datorita faptului ca Deposed Teamsters era una dintre cele mai puternice organizatii sindicale americane si avea asocieri cu omniprezenta mafia. Prin urmare se presupune ca a fost asasinat din cauza unor neintelegeri cu aceasta din urma.

Incepand din 1975 se vehiculeaza cele mai exagerate scenarii referitoare la locatia cadavrului aceasta practica devenind hobby national american. Printre variantele propuse pentru locatie se numara: sub stadionul Giants, intr-o mina din Pennsylvania, undeva in partea de nord a statului Michigan, pe fundul oceanului Atlantic sau chiar in sicriul lui Elvis. Cititi aici mai multe informatii despre cazul Jimmy Hoffa.

3. Cazul “Dalia neagra”

Actrita de 22 de ani, Elizabeth Short a fosta gasita moarta intr-un parc din Los Angeles pe data de 15 ianuarie 1947. Corpul acesteia fusese taiat in doua si fusese golit de sange. Criminalul i-a mai facut si cateva taieturi in jurul gurii creand impresia unul zambet de clown. Moartea frumoasei starlete reprezinta probabil cea mai cunoscuta crima din randul starurilor Hollywood-iene. Cazul a atras imediat atentia mass-mediei actrita fiind numita Dalia neagra datorita parului negru ca pana corbului.

Investigatiile asupra crimei au scos la iveala o serie de informatii scandaloase privind comportamentul acesteia dar si a altor vedete hollywoodiene intr-o poveste a inocentei pierdute. Cazul a ramas nerezolvat in ciuda investigatiei de durata si a atentiei pe care a primit-o din partea mass mediei. Site-ul “America's Most Wanted”, o baza de date (si emisiune TV) ce aduna si prezinta informatii despre criminalii din S.U.A. in speranta gasirii acestora, mai are si astazi postat profilul criminalului (America's Most Wanted a fost creat de John Walsh dupa uciderea fiului sau in varsta de 6 ani, Adam). Pentru mai multe informatii despre cazul Daliei negre cititi site-ul dedicat acesteia.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.