Setari Cookie-uri

Top 10 crime misterioase din istoria omenirii

Crimele ce nu si-au gasit rezolvarea de-a lungul timpului au un aer de mister ce fac ca acestea sa ramana in memoria publicului. Nu putem nega ca macabrul exercita asupra noastra o atractie aparte. Pana si astazi oamenii continua sa dezbata crime ce au avut loc cu zeci, chiar sute de ani in urma dandu-si cu parerea asupra vinovatului si asupra motivului. Si undeva in adancul creierului se pastreaza o idee infioratoare: acesti criminali au ramas in libertate pana la sfarsitul vietii. Oare cati alti nevinovati au murit?

2. Criminalul Zodiac

“Imi place sa omor oameni pentru ca e asa de distractiv”, acestea sunt cuvintele cu care incepe una dintre multele scrisori trimise de criminalul Zodiac ziarelor din San Francisco. In decembrie 1968 doi tineri au fost impuscati intr-o masina parcata pe un drum de tara. Sase luni mai tarziu atacatorul a tras asupra unui alt cuplu. Baiatul a supravietuit insa nu a putut da prea multe detalii referitoare la criminal. Au urmat alte victime numarul total fiind de cinci (posibil 7). Regimul de teroare instaurat de criminal a incetat subit in octombrie 1969.

Fascinatia pentru acest caz nu se datoreaza insa crimelor ci mai degraba felului in care criminalul s-a jucat cu politia si cu presa. Acesta a anuntat cateva dintre crime folosind linia de urgente a politiei. In plus, criminalul a trimis mai multor ziare din Los Angeles scrisori intr-un limbaj obscur in care isi asuma crimele in discutie. Conform acestuia numarul total de victime ar fi fost de treizeci si sapte. Cazul ramane nerezolvat si astazi. Mostre ale scrisorilor se pot gasi pe internet cei interesati fiind invitati sa incerce sa decripteze mesajul. All Serial Killers, un site ce se vrea a fi o baza de date a criminalilor in serie, va poate oferi mai multe informatii despre vestitul Zodiac Killer.

1. Jack Spintecatorul

Toata lumea stie cine a omorat cinci (posibil mai multe) prostituate in 1885 in districtul Whitechapel din Londra: Jack Spintecatorul. Identitatea acestuia ramane insa cel mai mare mister din istoria criminalisticii. Modul de operare al criminalului a fost clarificat mult dupa ce acesta a incetat sa mai omoare. Jack the Ripper, dupa cum il numeste lumea anglo-saxona, isi agata victimele pe strada, mergeau impreuna in zone mai intunecate, dar tot publice, iar atunci cand prostituatele isi ridicau fustele acesta le strangula. Urmatoarea miscare era sa le intinda pe asfalt si sa le taie gatul dupa care le mutila luandu-si drept suvenir diferite organe. Precizia taieturilor, mai ales in conditiile unui spatiu prost luminat, i-a facut pe politisti sa creada ca vinovatul era medic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.