Setari Cookie-uri

4 femei care au distrus formatii sau efectul Yoko Ono

Acum cateva luni umbla un zvon pe internet conform caruia formatia No Doubt ar fi pe cale sa se desparta datorita unei intorsaturi nedorite luate de contractul lor cu creatorii jocului Guitar Hero. Stirea era, bineinteles, o simpla gluma ironica ce a reusit totusi sa ne reaminteasca faptul ca multe formatii se despart din motive care de care mai triviale. Printre acestea se numara si efectul Yoko Ono intitulat dupa femeia acuzata ca ar fi intervenit intre membrii Beatles cauzand despartirea formatiei.

Nancy a murit in octombrie 1978 dupa ce a fost injunghiata de Sid. Ulterior acesta declara: ‘Am injunghiat-o, dar nu am vrut sa o omor. Am iubit-o numai ca se purta ingrozitor de urat cu mine’. Sid a murit in februarie 1979 dupa o supradoza de droguri. Este amuzant faptul ca Nancy Spungen are un domeniu pe My Space in care ultima intrare a cantaretei a fost in 2008 (desi e moarta).

Ceea ce multa lume nu ia in considerare e ca in momentul in care a intrat in formatia Sex Pistols in 1977 Sid avea 20 de ani, era tanar si usor influentabil. Mai mult decat atat, faima si presiunea cu care s-a confruntat imediat il facusera sa creada ca e mai bine sa ‘traiesti periculos si sa mori repede’ asemenea unor nume mari precum Janis Joplin, Dean Morrison sau James Dean. Inca inainte de a o cunoste pe Nancy, Sid fusese implicat intr-o serie de incidente violente. Asta nu o scuza pe Nancy insa arata ca intotdeauna exista si o alta versiune adesea ignorata.

3. Courtney Love si Kurt Cobain

Courtney Love este adesea acuzata ca si-ar fi ucis, fara intentie, sotul, pe Kurt Cobain, leader-ul formatiei Nirvana. Argumentul fanilor Nirvana e ca dependenta ei de droguri si alcool a cauzat dependenta lui si in cele din urma sinuciderea starului la varsta de 27 de ani. Acestia considera moartea lui Cobain echivalentul mortii formatiei, desi Nirvana, intr-o formula noua, a continuat sa existe. Mai sunt si fanii conspiratiei ce sustin ca Love ar fi aranjat asasinarea lui Cobain, principalele lor argumente fiind ca aceasta l-a numit ‘nemernic’ in timpul ceremoniei de inmormantare si ca biletul de sinucidere nu spunea mai nimic despre sinucidere ci mai degraba anunta posibila retragere din formatie si despartirea de Courtney Love. De mentionat insa ca iconul Nirvana mai avusese probleme cu abuzul de droguri si alcool si inainte sa o cunoasca pe Love.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.