Setari Cookie-uri

8 trucuri pentru a te elibera de durerea emotionala

Unul dintre aspectele pozitive ale momentelor dureroase este acela ca ne permit sa crestem, sa evoluam si sa ne transformam.

Durerea este inevitabila, suferinta, optionala, spune Haruki Murakami. Cu totii trecem prin momente dificile in scoala vietii insa depinde de noi cum le gestionam. Cele opt trucuri prezentate mai jos te vor ajuta sa depasesti mai usor traumele emotionale si sa evoluezi din punct de vedere uman.

Cum vindeci durerea emotionala

durere emotionala foto: Fernando Cortes, Shutterstock

1. Ingrijeste-ti sufletul, corpul, mintea

Astfel, vei crea motive de bucurie si fericire in fiecare moment si iti va fi mai usor sa faci fata provocarilor. Poate fi o baie fierbinte cu spuma, o ceasca cu ceaiul tau preferat sau o plimbare intr-o duminica frumoasa. Bucura-te in primul rand de experiente si nu incerca sa alungi tristetea cumparand lucruri.

2. Nu te forta

Acest lucru nu inseamna sa te lasi cuprinsa de disperare ci doar sa iti acorzi timp sa te vindeci in loc sa te minti ca ai depasit momentul peste noapte. Atunci cand treci printr-o trauma emotionala, esti mai vulnerabila decat de obicei.

Citește și:

3. Acorda-ti timp sa inveti

Unul dintre aspectele pozitive ale momentelor dureroase din punct de vedere emotional este acela ca ne permit sa crestem, sa evoluam si sa ne transformam. Acorda-ti timp sa observi si sa inveti din aceasta lectie.

4. Ramai in prezent

Nu faci conexiuni care nu sunt necesare cu situatii din trecut si nu proiecta situatia curenta in viitor. Concentreaza-te pe ceea simti acum si pe optiunile pe care le ai la dispozitie.

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.