Setari Cookie-uri

Noaptea Sfantului Andrei: Noaptea Noptilor iti dezvaluie viitorul

Conform traditiei, in noaptea Sfantului Andrei se deschid cerurile si sufletele ratacitoare se intorc pe Pamant.

Ritualuri de dragoste

Cum spuneam, e o noapte in care fetele nemaritate pot afla daca vor fi norocoase in anul care vine. Pui sub perna 41 de boabe de grau si, daca visezi ca ti le fura cineva, e semn ca urmeaza sa te mariti. In acelasi scop poti manca o turta uscata din faina si sare, iar barbatul care vine in vis sa-ti potoleasca setea, iti va cuceri si inima. Tot atunci poti avea vise premonitorii in care sa-ti apara ursitul. Pe vremuri, fetele se uitau intr-o fantana pe care o luminau cu o lumanare (neaparat pastrata de la Paste), urmand sa li se arate chipul celui care avea sa le devina sot. In lipsa fantanii, poti privi, pur si simplu, intr-un pahar cu apa. Farmecele bune prind si ele in aceasta noapte speciala, asa ca, ai grija ce-ti doresti si mai ales pe cine...

ritualuri de Sf. Andrei foto: Irina Alexandrovna, Shutterstock

Semnificatia numelui

Daca te cheama Andrei sau Andreea, e bine sa stii ca numele tau are origine greceasca si inseamna, barbatie, curaj, indrazneala. Cei care poarta acest nume sunt persoane oneste, iubitoare de oameni, ambitioase, organizate, care isi respecta cuvantul, isi iau in serios responsabilitatile si au un simt profund al datoriei. Atunci cand iubesc, se daruiesc total persoanei iubite si nu ezita sa se sacrifice pentru fericirea celui drag.

Citește și:

Rugaciune

„Duhurile se alunga cu cuvantul, bolile fug, multimea patimilor sufletesti departe de la cei bolnavi se duce cu harul cel dat tie de la Dumnezeu, Sfinte Andrei."

Foto prima pagina: natalia_maroz, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.