Setari Cookie-uri

Fericirea altora nu este responsabilitatea ta

Fericirea este o stare care vine din interiorul nostru si asupra careia factorii externi au o importanta mica si temporara.

fericire foto: everst, Shutterstock

Ce faci atunci cand esti cu un prieten sau o persoana importanta pentru tine dintr-un motiv sau altul, iar aceasta nu este intr-o stare vesela? Te dai peste cap sa ii schimbi dispozitia sau astepti sa ii treaca? Indiferent de raspuns, sa stii ca fericirea altor oameni nu este responsabilitatea ta.

Fericirea este o stare care vine din interiorul nostru si asupra careia factorii externi au o importanta mica si temporara. Si asta pentru ca ea depinde de felul in care ne raportam la experientele noastre de viata, de cat de des reusim sa fim in momentul prezent in loc sa ne lasam prada jocurilor mintii.

M-am surprins recent in postura in care m-am straduit sa aduc zambetul pe buzele cuiva. Abia dupa ce intalnirea noastra a luat sfarsit, mi-am dat seama ca in acel rastimp, programe aflate in subconstient imi dictasera actiunile.

Citește și:

Daca ai crescut cu un tata autoritar, ca mine, si nu ai fugit de acasa, probabil ca ai tendinta sa incerci din rasputeri sa ii faci fericiti pe barbatii care conteaza in viata ta. Poate fi iubitul sau sotul, seful sau cineva de care crezi ca depinzi cumva. Este o nevoie a ta, aflata in subconstient, de acceptare si validare. Nu ma refer la relatiile functionale in care le facem bucurii celor dragi din pura placere. Ci la acele situatii in care simtim ca ceva nu este in regula dar, cu toate acestea, pretindem ca bunatatea noastra si toleranta vor aduce lucrurile pe linia de platire.

Nu este deloc asa. Pentru ca de multe ori barbatul care te face sa te dai peste cap pentru a-i smulge un zambet este la randul sau manat de programe subcontiente. O astfel de atitudine este un soi de vampirism energetic care pur si simplu te va arunca intr-o stare de haos interior. Un astfel de barbat va proiecta asupra ta propriile indoieli si nereusite. Si desi, verbal, va sustine ca este alaturi de tine, te va sabota emotional.

Citește și:

Prima persoana cu care ai de lucru esti tu. Stai de vorba cu tine si vezi ce anume te face sa ai acest comportament. Apoi poarta o discutie si cu persoana respectiva. Nu ii mai permite sa te manipulezs emotional, chiar daca o face fara sa vrea.

Doar fiind tu fericita vei putea aduce fericire in viata celorlalti. Insa o vei face natural, prin simpla ta prezenta sau gesturi pornite din inima.

Foto prima pagina: ArtFamily, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.