Setari Cookie-uri

Mesajele emotiilor tale

Toate emotiile au ca scop sa te ajute sa traiesti cea mai buna viata posibila.

emotii foto: BABAROGA, Shutterstock

Spiritul si trupul tau comunica cu tine in diferite moduri. Unul dintre ele este limbajul emotiilor. Daca inveti cum sa comuni cu tine, vei descoperi ca fiecare emotie, "buna" sau "rau" exista pentru a te ajuta. Acestea sunt ca o harta de orientare care iti arata ce nu este aliniat si unde trebuie sa fii mai atenta.

Nu exista emotii negative sau pozitive. Exista emotii care iti cer sa faci un pas inapoi si sa asculti si altele care te imping in fata cu putere. Insa toate emotiile au ca scop sa te ajute sa traiesti cea mai buna viata posibila. Cu toate acestea, tindem sa evitam emotiile "negative". Fugim sau ne ascundem de ele. Atunci devin negative. Tot ce trebuie sa faci este sa-le accepti si sa asculti ce au de spus.

Iata cateva emtotii si mesajele lor:

Amaraciunea iti arata unde trebuie sa te vindeci, unde te judeci inca pe tine si pe altii.

Citește și:

Resentimentele iti arata unde traiesti in trecut si nu permti prezentului sa fie asa cum este.

Disconfortul iti arata ca trebuie sa acorzi atentie acum la ceea ce se intampla. Simti acest lucru pentru ca ti se da posibilitatea sa te schimbi, sa faci ceva in mod diferit decat il faci in mod obisnuit.

Mania iti arata despre ce esti pasionata, care iti sunt limitele si ceea ce crezi ca trebuie sa se schimbe in lume.

Dezamagirea iti arata ca ai incercat ceva, ca nu ai cazut prada apatiei, ca inca iti pasa.

Vina itiarata ca inca iti mai traiesti viata conform asteptarilor celorlalti despre ceea ce ar trebui sa facei si cine ar trebui sa fii tu.

Rusinea iti arata ca internalizezi credintele altor persoane despre cine ar trebui sa fii (cine esti) si ca trebuie sa te reconectezi cu propria persoana.

Anxietatea iti arata ca trebuie sa te trezesti chiar acum si ca trebuie sa fii prezenta. Iti mai arata si ca esti blocata in trecut si ca traiesti cu o mare frica de viitor.

Citește și:

Tristetea iti arata profunzimea inimii tale, cat de mare este grijata pentru altii si aceasta lume, precum si adancimea sentimentelor tale.

Foto prima pagina: Yuganov Konstantin, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.