Setari Cookie-uri

4 activități relaxante pentru zilele ploioase

Când plouă, parcă mă întorc în trecut. Îmi aduc aminte cu bucurie de zilele petrecute la bunici, când stăteam pe prispă și așteptam să se termine ploaia ca să ies pe uliță și să alerg desculță printre șanțurile mici care se formau.

Îmi aduc aminte când mă jucam cu păpușile în scara blocului sau de-a învățătoarea la cea mai bună prietenă acasă. Pentru mine ploaia înseamnă emoție.

Când nu cad de bunăvoie în butoiul cu melancolie, o zi ploioasă îmi aduce gânduri pozitive și planuri mărețe. Mi se întâmplă ca, oriunde m-aș afla, la birou sau acasă, să am chef să lucrez. Din fericire, îmi iubesc job-ul, așa că tot ce mă poate dispune într-o zi ploioasă este aglomerația din RATB. În rest, toate bune și frumoase.

Ploaia îmi dă spor la scris și la pus în practică planuri.

Ce poți să faci într-o zi ploioasă astfel încât să nu te mai cuprindă tristețea și starea de nervi?

Tehnica de relaxare

Sursa Foto: Shutterstock/By Monika Wisniewska

Citește și:

Trezește-te mai devreme

O să zici că sunt nebună, dar acceptă provocarea mea și vezi ce se întâmplă. Știu că vremea ploioasă trage la somn și te îndeamnă să nu părăsești patul, de aceea îți propun să te trezeși cu o oră mai devreme decât în mod normal, oră pe care urmează să o petreci tot la căldură, tot sub pături. Spală-te pe dinți și pe față, pregătește-ți cafeaua și bagă-te rapid înapoi sub pături.

Aprinde televizorul, chiar dacă nu ești fană a televiziunii, sau caută un post gen Comedy Central, Discovery, Fine Living, Paprika sau, de ce nu, Cartoon Network. Rămâi în pat și savurează-ți liniștită cafeaua în timp ce ploaia își face de cap afară.

O altă variantă ar fi să te ridici din pat, să îți pui o pereche de șosete flaușate sau de papuci călduroși în picioare, halatul pufos pe tine și îți bei cafeaua în bucătărie, cuibărită pe scaun, în timp ce răsfoiești rețelele de socializare. Crede-mă că după acest ritual te vei simți mai energică, mai optimistă, te vei simți pregătită să îți începi ziua și vei zâmbi în fața ploii rece.

Citește și:

La cafenea cu o bună prietenă

Nu toți țopăim de fericire când plouă, însă pe mine personal acest fenomen mă dispune, mă energizează și mă face să visez. Nu pot să zic că îmi vine să dansez în ploaie, mai ales dacă afară sunt și temperaturi scăzute, dar știu sigur că aș ieși din casă doar ca să ajung într-un loc cozy, o cafenea sau o ceainărie unde să stau la povești cu cea mai bună prietenă sau, de ce nu, cu o cunoștință pe care nu am mai văzut-o de ceva vreme.

Rezervă și tu o masă într-un local care să te încarce cu energii pozitive, dar asigură-te că este o masă lângă fereastră, ca să poți privi ploaia. Stabilește întâlnirea pe timp de zi, poate chiar dimineața. O omletă delicioasă și o cafea savurate într-un local cochet și primitor o să îți ofere mai mult decât energie pentru întreaga zi, ci și o stare de bine și dorința de a face multe lucruri frumoase.

Citește și:

Ploaie la fereastra

Sursa Foto: Shutterstock/By Pelin Oleg and Nathalia

Fă curățenie

Fă curățenie în casă sau ordine la haine. Cele două activități, oricât de tare ne-ar speria ideea la început, s-au dovedit a fi adevărate metode de relaxare. Pentru că atunci când le faci, simți ca și cum îți faci ordine în viață, în gânduri, în inimă. Înlături tot ce urâțește și sufocă, iar la final totul este aerisit și luminos.

Poți să faci curățenie generală sau te poți rezuma la a șterge praful, fă ceea ce simți că e nevoie și știi că ajută să te relaxezi. Vei împușca astfel doi iepuri intr-un foc: tu mai împăcată și casa curată.

Maraton de seriale

Asta e clasică deja, sunt convinsă că maratonul de seriale în zilele ploioase este pe primul loc pentru mulți când vine vorba de activități pe timp de ploaie. Doar că trebuie să faci din asta o activitate cu totul și cu totul deosebită. Spre exemplu, îmbracă-te frumos: cea mai confortabilă pijama, un halat călduros sau orice altă combinație de haine de casă în care să te simți bine.

Citește și:

Aranjează-ți părul. Pregătește un desert delicios, un ceai și o ciocolată caldă. Chiar și un pahar de vin roșu merită să ia parte la această acțiune. Amenajează-ți spațiul din care urmează să vizionezi episoadele cu perne și pături pufoase.

Pentru zilele ploioase recomand maratonul de Friends. Pe o vreme atat de mohorâtă avem nevoie de râsete sănătoase, iar Friends este unul dintre serialele nemuritoare la care nu te poți uita o singură dată. Așadar, dacă au trecut câțiva ani de când l-ai văzut, e timpul să te reapuci de el.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Ivo van der Putten

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.