7 reguli de viață pe care ar trebui să le respecți cu sfințenie

7 reguli de viață pe care ar trebui să le respecți cu sfințenie

Urăști să ți se impună reguli? Te cred, dar crede-mă și tu când îți spun că pe cele pe care le vei citi în continuare o să vrei să le adopți imediat.

Regulile sunt făcute ca să fie încălcate, așa umblă vorba de când mă știu și aș putea spune că sunt de acord cu asta. Însă există 7 reguli de viață pe care mai bine ai face să le respecți dacă visezi la o viață mai liniștită și mai frumoasă. Cele 7 reguli fac referire la 7 greșeli majore pe care multe dintre noi suntem tentate să le facem zi de zi, în mod conștient sau nu, și care ne umbresc fericirea.

7 reguli care te juta sa ai o viata asa cum iti doresti

1. Fă pace cu trecutul

Pentru fiecare problemă din prezent tindem să dăm vina pe trecut, pe educația pe care am primit-o, pe absența sau ignoranța părinților, pe experiențele cu ceilalți copii/adolescenți, etc.. Și chiar de ar fi așa, dacă vrei o viață în care tu să nu te mai plângi zi de zi, indicat ar fi să faci pace cu trecutul. Ca să reușești acest lucru poți face o listă cu lucrurile pentru care ești recunoscătoare în prezent.

O astfel de listă te va ajuta să conștientizezi că prezentul frumos pe care îl trăiești are puterea de a umbri trecutul, pentru că, fără doar și poate, sunt mai multe lucruri minunate care ți s-au întâmpl și ție se întâmplă decât ce a fost rău.

Reguli de viata: Fa pace cu trecutul

Sursa Foto: Shutterstock/By Maxsattana

2. Nu pleca urechea la ce spun ceilalți despre tine

... dacă e de rău, bineînțeles. Învață să primești cu zâmbetul pe chip complimentele, dar în același timp învață să ridici un perete puternic între tine și răutățile celor din jur. Eu una sunt de părere că atunci când nu ai nimic bun de spus, mai bine taci, dar nu sunt toți așa, alții se hrănesc cu vorbele pline de venin pe care le lansează la adresa celorlalți. Ce alții gândesc despre tine nu este treaba ta; fiecare este liber să creadă ce vrea, să își facă ce impresie dorește despre tine, căci în ceea ce îi privește pe cei care te interesează pe tine cu siguranță vei avea grijă să le faci o impresie bună.

Reguli de viata: Nu pleca urechea la ce spun ceilalti despre tine

Sursa Foto: Shutterstock/By Dusan Petkovic

3. Lasă timpul să te vindece

În urmă cu mai bine de 10 ani aveam o legătură specială de prietenie cu un tip, care mi-a spus la un moment dat: "Toate trec". Și... ce să vezi?! Chiar așa este. A trecut suferința lui de atunci, pentru că nu i-am răspuns cu aceleași sentimente, a trecut suferința mea de atunci, pentru că nu puteam să fiu cu cel mai bun prieten al lui, și a trecut și prietenia noastră.

Dar m-am convins de asta treptat, după fiecare decepție trăită. Timpul a vindecat fiecare rană, fiecare obsesie, fiecare dezamăgire, timpul a șters momente care știu sigur că acum 10 ani m-au întristat. Îmi mai trec acum prin gând amintiri de anul trecut care au durut tare, dar simt că nu mai au aceeași puterea care cea de atunci și nu pot decât să aștept cu nerăbdare momentul în care timpul mă va vindeca de tot.

Reguli de viata: Lasa timpul sa te vindece

Sursa Foto: Shutterstock/ By wk1003mike

4. Nu te compara cu ceilalți

Este probabil cea mai grea regulă, dar dacă vei ajunge să o respecți, jumătate din problemele tale vor fi ca și rezolvate. Nu te compara cu ceilați și nu îți compara viața cu a celorlalți. Rețelele de socializare ne prezintă viața perfectă a celui de lângă noi - ea are în fiecare zi timp să se aranjeze și să arate ca scoasă din cutie, iubitul ei o surprinde mereu cu flori, ciocolată și mesaje de dragoste, ies mereu în oraș ca să își sărbătorească iubirea, sunt parcă mereu plecați în vacanță...

Nicio grijă, niciun gând negativ, nicio urmă de tristețe... asta este ce ne prezintă rețelele de socializare, iar noi încă credem că tot ce zboară se mănâncă. Și acumulăm frustrări pentru ca trebuie să stăm 8 ore pe zi la birou, că nu avem chef să ne aranjăm de fiecare dată când ieșim din casă, că partenerul nu este suficient de atent cu noi.

Gândește-te doar ce se poate ascunde în spatele acelor fotografii și aruncă o privire asupra vieții tale. Doar pentru că nu îți expui fiecare moment fericit și fiecare împlinire pe Facebook nu înseamnă că ești mai puțin fericită.

"Trebuie să înveți că ești valoros așa cum ești. Nu te învăț să fii egoist, dimpotrivă. Dacă simți că ești valoros așa cum ești, îi vei considera și pe ceilalți valoroși în același fel. Acceptă oamenii așa cum sunt; renunță la toți acești "trebuie" – îți sunt dușmani. Oamenii cară în spinare o grămadă de "trebuie": "Fă așa și nu face altfel!". Ai pe umeri atâția "trebuie"și "nu trebuie", încât îți este imposibil să dansezi. Povara e prea mare. Ți s-au impus atâtea idealuri și obiective, idealuri de perfecțiune, că întotdeauna ai senzația că nu te ridici la înălțimea lor. Iar idealurile sunt absolut imposibil de atins. Nu le poți împlini, nu ai nicio șansă. Așa că întotdeauna vei simți că nu ești la înălțimea lor." [OSHO]

Reguli de viata: Nu te compara cu ceilalti

Sursa Foto: Shutterstock/ By Marekuliasz

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri