Setari Cookie-uri

Acte de bunătate care te vor face să te simți o persoană bună

Actele de bunătate sunt destul de rar întâlnit în zilele noastre, mai ales când vine vorba de un act de bunătate lipsit de interes, acela pe care îl faci fără să aștepți absolut nimic ceva la schimb. Nici măcar un "Mulțumesc" nu aștepți, iar inima îți rămâne fericită și împăcată câteva zile bune de acum înainte.

Actele de bunătate pot fi comparate cu micile plăceri ale vieții, întrucât un act de bunătate se regăsește într-o îmbrățișare sinceră oferită cuiva care are nevoie. Eu, spre exemplu, mă entuziasmez când ofer o îmbrățișare unei persoane care nu este obișnuită cu gesturile de tandrețe și care afișează mai mereu o atitudine rece față de ceilalți. Mă bucur când sunt oprită pe stradă și întrebată cum se poate ajunge într-un loc anume și chiar știu să îndrum persoana în direcția potrivită, mă bucur când interacționez cu cineva în vârstă, care îmi aduce aminte de bunicii mei, și la final îmi zâmbește.

Act de bunatate

Sursa Foto: Shutterstock/ By Lemon Tree Images

În 2018 îmi doresc să fac mai multe pentru cei din jurul meu, atât cât îmi stă în putere. Mi-ar plăcea să pot vizita copiii și tinerii bolnavi, însă nu știu dacă am să pot rezista din punct de vedere psihic și emoțional, așa că te încurajez pe tine să faci acest lucru dacă știi că nu o să te afecteze pe o perioadă lungă de timp. Pe lângă faptul că ei se vor bucura de vizita ta, pentru tine va fi ca o lecție din care ai foarte multe de învățat, poate cea mai importantă lecție pe care o poți primi fără să treci chiar tu prin situația critică.

Citește și:

Împarte pachete cu alimente oamenilor fără locuință

Un alt act de bunătate la care mă tot gândesc de câteva zile să îl pun în practică este să cumpăr câteva alimente, să le ambalez frumos și să le ofer celor nevoiași pe care îi întâlnesc la gurile de metrou, la biserici și nu numai. Un pachet umil, ca să pot mulțumi cât mai mulți, dar cu produse care consider că i-ar lipsi de griji pentru o zi.

Nu aș uita să adaug și ceva dulce, o ciocolată sau o prăjitură, plus un bilețel motivațional. Aș vrea să știu că le-am adus un zâmbet pe chip măcar pentru câteva clipe.

Ajută o familie săracă

Interesează-te la apropiați și află de familiile cu copii care nu își permit mai multe feluri de mâncare pe zi, care poartă aceleași haine câteva zile la rând și s-ar bucura mai mult decât oricine să guste dintr-o ciocolată. Mie mi-au ieșit în cale două mame de fetițe care, din cauza situației financiare, sunt nevoie să trăiască separat de copilele lor, și mă bucur ori de câte ori pot să le ofer ceva, iar într-o zi sper să pot face mai mult.

Citește și:

Sunt convinsă că și apropiații tăi cunosc cel puțin o familie neajutorată. Când ai aflat-o, strânge cele mai întreținute hăinuțe pe care te minți că le vei purta, dar știi că nu se va întâmpla, cumpără câteva caiete, creioane colorate și cărți de desenat, săpun și pastă de dinți, câte ceva de-ale gurii și... atât pentru moment. Îți vei da seama după prima vizită la ei de ce anume au nevoie și le poți aduce a doua oară. Transformă-te în îngerul lor păzitor pe pământ și Cineva acolo Sus o să aibă grijă de tine mai mult ca oricând.

Petrece o zi cu un copil dintr-un centru de plasament

Anul trecut am fost pentru prima oară într-un centru de plasament, de unde am plecat cu lacrimil în ochi, inima îndoită, dar și cu amintirea uneia dintre fetițe, o adolscentă cu părul creț și ușor timidă. După câteva luni mi-a venit ideea să o iau pentru o zi în grija mea. Mai exact, să ne începem ziua luând micul dejun într-un local frumos, mai apoi să mergem prin magazine, să ne plimbăm în parc, să facem poze și să stăm la povești, să mergem la cinematograf și la final să luăm cina tot într-un local simpatic. Îți propun să faci și tu asta! O să înțelegi atunci ce înseamnă fericirea adevărată.

Citește și:

Ajută un bătrân

Să ajuți un bătrân poate fi o responsabilitate mare, de care mulți se feresc, însă este suficient să ajuți un bătrân deschizându-i ușa, ținându-l de braț atunci când traversează sau ținându-i plasele. Sau mai poți să te oferi să îi faci tu piața, dacă bătrânelul/bătrânica locuiește lângă tine. Dar știi care este cel mai ușor și frumos act de caritate pe care îl poți face cu un bătrân? Să îi acorzi timpul tău, să îi acorzi 30 de minute de atenție. Vorbește cu el, ascultă-l, zâmbește-i și îmbrățișează-l! Este tot ce își mai dorește din partea unui tânăr.

Act de buntate: ajuta un batran

Sursa Foto: Shutterstock/ By Goodluz

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Yuttana Contributor Studio

Citește și:

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.