Setari Cookie-uri

Cinci moduri pentru a te elibera de gândurile negative

Gândurile negative sunt ca o închisoare care te împiedică să te miști în voie. Iată ce poți face pentru a te elibera din această închisoare iluzorie.

1. Îmbrățișează negativitatea

Gândirea negativă te că lucrurile ar trebui să fie perfecte și că ar trebui să fie ușor să îți împlinești visele. Iar atunci când nu este așa, simți că eșuezi și că nu ești bună la la nimic. Eșecurile nu te te opresc decât dacă le permiți. Ele reprezintă indicii care îți spun unde mai ai de lucru. Identificarea gândurilor negative este primul pas către a le stăpâni și a înceta să dai vina pe ceilalți pentru cum te simți.

2. Provoacă-ți gândirea negativă

Când lucrurile nu se întâmplă așa cm ți-ai dori, care este răspunsul tău? De cele mai multe ori, te gândești la ce e mai rău deși nu este obligatoriu ca lucrurile să se întâmple așa. Realitatea este distorsionată iar tu interpretezi acțiunile altora în mod greșit.

Citește și:

3. Eliberează și iartă

Iertarea este primul pas către a te elibera de amintirile dureroase care se ascund în mintea ta. Hotărăște să renunți la acele amintiri, precum și la persoană asociată cu acelea. Atunci când ierți, te eliberezi pe tine însăți dar și pe cealaltă persoană. Acest lucru poate necesita timp, dar merită efortul.

4. Încetează să te minimizezi

Gândirea negativă te face să te simți neînsemnată și să pui ziduri în jurul tău. Îți spune că ori de câte ori vei lăsa garda jos, alte persoane te vor răni. Astfel, alegi să nu acționezi sau să nu vorbești. Această atitudine nu duce însă nicăieri și nici nu te protejează de durere. Îți fură doar din bucuria de a trăi.

5. Meditează.

Cel mai mare beneficiu pe care ți-l poate oferi practica meditației este realizarea faptului că tu nu ești gândurile tale. Cu cât meditezi mai mult, cu atât mai mult îți dai seama că ești persoana care gândirea ta negativă susține că ești. Meditația are puterea de a te elibera de identificarea cu gândurile tale. Practică meditația până când gândirea negativă își pierde puterea asupra ta. Și chiar dacă se întâmplă lucruri negative din când în când, acestea nu te sperie pentru că ai ceea ce îți trebuie pentru a face față oricărei provocări.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By DeiMosz

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.