Setari Cookie-uri

Cei mai buni 6 doctori la îndemâna oricui

Fugim la medic pentru durerile fizice. Fugim la psiholog pentru vindecarea psihică. Și fugim la duhovnic pentru rănile sufletești. Total de acord, fac și eu același lucru, însă mai sunt alți șase doctori foarte buni care sunt mai aproape decât oricine și orice și de care putem profita în orice moment.

Cei șase doctori de care cam uităm în perioadele când avem mare nevoie de ei sunt: odihna, soarele, sportul, autosugestia, alimentația sănătoasă și prietenii. Te gândeai la ei? Pun pariu că nu ți-a trecut prin cap asta când ai citit titlul materialului și că ai fost surprinsă plăcut pentru că ți-am readus la cunoștință puterilor lor.

Exercitii fizice

Sursa Foto: Shutterstock/ By KDdesignphoto

1. Odihna

Nu degeaba atunci când avem o stare proastă tot ce ne dorim este să dormim zile întregi la rând și să ne mai trezim când suntem bine. Odihna este cel mai bun doctor când vine vorba de vindecarea noastră atât fizică, cât și sufletească. Ne odihnim mult atunci când ne lovește gripa sau atunci când ne recuperăm după o intervenție chirurgicală, la fel de mult trebuie să ne odihnim și când ne simțim copleșiți psihic și cu inima în mii de bucățele.

Citește și:

2. Soarele

Oricât de fericite ne-ar face din când în când o ploaie blândă, fără soare nu ne-am mai descurca. Soarele este principala sursă de energie, dar și de optimism. Și ploaia are farmecul ei, odată cu ea parcă ți se spală păcatele și ți se alină durerea, dar soarele... soarele te face să radiezi de fericire, să ai energie și să te simți invincibilă. Parcă atunci când soarele își zâmbește, ești capabilă să muți munții din loc.

3. Sportul

E greu să te păstrezi sănătos și plin de viață dacă nu faci sport. Știu că uneori este greu să respecți zilele de mers la sală, așa că îți rămâne să faci câteva exerciții înainte să pleci spre locul de muncă (minim 10 minute) sau să mergi cât mai mult pe jos și să urci pe scări în loc să iei liftul sau scările rulante. Fă puțină mișcare, întinde-ți mușchii și ai să vezi cum prinzi energie, cum parcă revii la viață.

Citește și:

4. Autosugestia

Autosugestia te ajută să își creezi propria fericire. Lucreză cu ea în fiecare zi și vei obține rezultate impresionante. Folosește-te de ce îți este la îndemână: cărțile de dezvoltare personale, citatele pozitive, speach-urile motivaționale. Nu uita să îți începi ziua cu o rugăciune și un sincer "mulțumesc" pentru ziua care ți-a fost dăruită.

5. Alimentația sănătoasă

Dacă nu ți-ai dat seama până în prezent cât de important este să ai o alimentație sănătoasă, îți vei da seama în curând. Ce înseamnă alimentație sănătoasă? Aici depinde de fiecare, dar important este să includă nutrienți (calciu, fibre, magneziu, vitamina E, vitamina C, vitamina A și carotenoizi, potasiu), să nu sari niciodată peste micul dejun, hidratează-te și, dacă poți, gătește cât mai des acasă.

Citește și:

6. Prietenii

Prietenii... mai bine mai puțini, decât mulți și care nu știu cum să îți mângâie sufletul atunci când ai nevoie. Un prieten adevărat este un înger și, chiar dacă nu spune multe, pentru tine este suficient să fie prezent și să te lase să îi spui tot ce îți trece prin cap.

Prietenii sunt doctorii sufletului și ai minții, dar dacă ai norocul să ai un prieten descurcăreț, acesta poate fi și un prieten care să îți vindece anumite dureri fizice.

Prieteni adevarati

Sursa Foto: Shutterstock/ By Six o'clock


Profită cât poți de toți acești medici și vindecă-te la timp! Nu lăsa până în ultimul moment, nu te închide în tine, nu respinge ajutorul gratuit al lucrurilor, persoanelor și activităților care ne sunt la îndemână în orice moment. Și nu uita că tu însăți poți fi propriul tău doctor și al celorlalți.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By Paul Orr

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.