Setari Cookie-uri

7 obiceiuri pe care să le faci înainte de culcare ca să adormi fericită

Fă orice îți stă în putere ca să fii fericită! Și, crede-mă, poți face multe! Trebuie doar să înveți să te bucuri de lucrurile simple, gratuite și la îndemână.

În momentul în care conștientizezi că ai control asupra lucrurilor care ți se întâmplă, viața ar trebui să ți se pară mai ușoară.

Învață să pleci de acolo de unde nu te simți bine, în siguranță, și învață să închizi ușa persoanelor care te agită. Învață să te retragi pentru câteva momente atunci când te simți copleșită.

Mai apoi, când ajungi acasă, urmează pașii de mai jos:

Obiceiuri inainte de culcare

Sursa Foto: Shutterstock/By GlebSStock

Fă o baie scurtă

Stai timp de 10 minute în cada plină cu apă și spumă. Stai întinsă. Picură chiar și 2-3 stropi de ulei de lavandă sau folosește un gel de duș al cărui parfum îți place și te relaxează.

Spală-te pe dinți și pe față

Mereu mă gândesc că o să îmi fugă somnul dacă simt apa rece pe fața mea, însă îmi demonstrez de fiecare dată că nu este așa. O dantură curată și o respirație proaspătă, un ten fără machiaj și atins de crema hidratantă te vor face să te simți mai bine în pielea ta și te vor relaxa.

Citește și:

Întinde-te

Înainte să te pui în pat, fă 2-3 exericiții de întindere. Nu, nu te gândi că te pun să faci un întreg antrenament pentru care ai nevoie de echipament și o saltea. Când ești pe punctul de a te pune în pat, înainte să te întinzi, întinde-ți mâinile, spatele și picioarele, astfel mușchii tăi se vor relaxa și vei adormi mai ușor.

Bea o cană cu ceai sau lapte

Știi deja că sunt multe ceaiuri care te ajută să adormi și să ai un somn liniștit - apelează la ele. La fel știi și că un pahar cu lapte călduț poate avea același efect asupra ta. Lasă aceste două licori să își facă treaba cum știu ele mai bine, iar tu alimentează-te cu gândul că un gust de sănătate înainte de somn te face mai fericită.

Citește și:

Obiceiuri inainte de culcare

Sursa Foto: Shutterstock/ By Irina Alexandrovna

Pași de urmat pentru un somn liniștit

Alimentează-te cu gânduri și imagini pozitive

Este foarte important ca înainte să adormi să îți alimentezi mintea cu gânduri și imagini pozitive. Pe mine, spre exemplu, mă ajută să mă uit la Friends înainte să adorm, să rămân în cap cu imaginea haioasă a lui Joey și cu amintirea anilor '90, mă ajută să mă uit la poze pe Pinterest, ba chiar uneori adorm zâmbind pentru că mă uit la poze cu păpuși sau desene animate.

Vorbește cu îngerul tău păzitor

Știi că nu ești niciodată singură, nu? Știi că oricând vrei să vorbești cu cineva îl ai în permanență pe al tău înger păzitor, asta dacă nu cumva l-ai supărat prea tare în timpul zilei și a plecat pentru o perioadă. Povestește-i ce ai mai făcut în ultima vreme, deși el știe asta, de ce te-ai mai supărat și ce te-a bucurat, mulțumește-i că te ferește de rele și că-ți pare rău că-l superi.

Citește și:

Îmbracătă-te în haine confortabile

Se spune că așa cum îți așterni, așa adormi. La fel, așa cum dormi îmbrăcată, tot așa îți este somnul. Pune pe tine haine din materiale plăcute la atingere, frumos mirositoare și care te fac să te simți bine în pielea ta. Nici prea groase, dar nici prea subțiri - asigură-și confortul. Eu am o fantezie nebuna: vreau să adorm în fiecare seara îmbrăcată în genul de hăinuțe pe care le-ar fi purtat Marilyn Monroe. Da, știu că ea a declarat cum că poartă doar Chanel No.5, dar mă păstrez pentru la vara.

Obiceiuri inainte de culcare

Sursa Foto: Shutterstock/ By Irina Alexandrovna

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By GlebSStock

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.