Setari Cookie-uri

De ce renunță oamenii la visurile lor

Sunt în stare de orice pentru a-mi vedea un vis devenit realitate, chiar și pe cel mai mic vis dintre ele. Îmi place să le văd cum prind viață și cum îmi bucură inima. Poate că nu îmi va servi pe viitor la nimic, dar la momentul respectiv știu că a fost exact ce mi-am dorit.

Prin urmare, sunt de părere că trebuie să luptăm pentru fiecare vis în parte. Fie că este vorba de un vis ce poate deveni realitate în câteva săptămâni, fie că este vorba de unul pentru care trebuie să aștepți ani întregi, tu să nu uiți de el și să faci în fiecare zi un pas spre realizarea lui. Visurile și dragostea sunt cele care ne țin în viață, care ne ambiționează, care ne fac mai puternici.

Cu toate astea, cunosc persoane care au renunțat la cel mai frumos vis al lor, la visul care până nu demult îi ajuta să se trezească optimiști și să își păstreze buna dispoziție întreaga zi, care îi făcea să iubească cu inima deschisă viața. De ce au renunțat?

Visurile și dragostea sunt cele care ne țin în viață

De ce renunță oamenii la visurile lor

Sursa Foto: Shutterstock/ By Markgraf

Citește și:

1. Își pierd răbdarea

Când ne dorim ceva, ne dorim acum. Nici vorbă să avem răbdare câteva zile, săptămâni și chiar luni până ce acel ceva se va întâmpla. Cea mai mare greșeală și unul dintre principalele motive pentru care nu ajungem să ne vedem visele cu ochii. Răbdarea a dus întotdeauna la finaluri frumoase și folositoare pentru sufletul nostru, pentru că ceea ce este menit să ni se întâmple, se va întâmpla, nu trebuie să grăbim noi lucrurile.

De vrei acum să crești un blog, nu te lăsa descurajată de cei care fac acest lucru de 10 ani! Dă-i drumul și poți să îi ajungi rapid din urmă pe cei mai buni, dar ai răbdare și dă ce ai mai bun din tine.

2. Își pierd încrederea în ei

Ori de câte ori cazi, ridică-te! Te cred că îți pierzi încrederea când vezi că parcă Universul nu își dorește ce îți dorești tu pentru tine, dar astea pot fi doar încercări ca să te ambiționezi și mai tare. Nu îți pierde niciodată încrederea în tine și nici în visul tău, decât dacă ai încercat tot ce se putea încerca - atunci înseamnă că visul ăla nu este pentru tine și meriți altceva, întotdeauna ceva mai bun.

Citește și:

3. Rămân blocați în trecut

Trecutul, oricât de frumos a fost, la un moment devine dureros și ne va ține pe loc. Orice amintire melancolică s-ar putea să ne împiedice în drumul spre îndeplinirea visului. Nu contează cine ai fost acum un an, contează cine ești acum și ce poți face. Dacă în copilărie nu ai avut sau nu ți s-a oferit, nu înseamnă că în prezent nu poți să mergi să iei singură ce ți se cuvine.

4. Le este frică să încerce

Se zice că odată ce te-ai fript cu ciorbă, sufli și în iaurt. Și uite așa mai moare un vis... De fapt, unii dintre noi nici măcar nu vor să încerce, nu ajung în acel punct, să se frigă sau să se lovească de obstacole, ci pornesc direct de la ideea "Ce rost are să încerc? Oricum nu o să îmi iasă". Dacă mă întrebi pe mine, teama de a încerca este mână în mână cu anxietatea și depresia.

Citește și:

De ce renunță oamenii la visurile lor

Sursa Foto: Shutterstock/ By Julia Karo

5. Se tem de viitor

Ce se poate întâmpla mai rău decât să nu îți iasă? Ai încercat și nu ți-a ieșit, asta e. Mai încerci o dată, de două ori, după care mergi mai departe și îți găsești altceva să te motiveze. Mai repede să te temi de faptul că lași timpul să treacă fără să faci ceva pentru binele și fericirea ta, decât să te temi de viitor, pe care oricum tu ți-l construiești.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.