23 de pași care te învață să te iubești pe tine însăți

Așa cum trebuie, în primul rând, să avem respect de sine pentru ca ceilalți să ne respecte, așa cum trebuie, în primul rând să avem încredere de sine pentru ca ceilalți să aibă încredere în noi, așa trebuie, în primul rând, să ne iubim pe noi înșine ca să ne iubească și ceilalți.

Iubirea de sine nu este o dovadă de egoism, așa cum suntem tentate să credem. Îi acuzăm pe ceilalți că sunt egoiști și că se iubesc doar pe ei, fără să le pese de cei din jur, dar în interior ne dorim să fim fix la fel, pentru că știm că atunci când există iubire de sine totul devine mai ușor. Când te iubești, te pui pe primul loc.

Când te iubești știi că nu merită să îți pierzi vremea cu persoane care te încarcă negativ sau care vor să profite de tine. Când te iubești îți asculți trupul și îi dai tot ce are nevoie, atât în interior, cât și la exterior. Când te iubești faci mereu ce îți place și nu te sacrifici de dragul cui nu merită. Când te iubești... îi iubești și îi vezi frumoși pe toți cei cu care intri în contact.

Retail jobs

Prin umare, acceptă-te și începe chiar azi să te iubești! Dacă nu știi cum se face asta, urmărește cei 23 de pași care te vor îndrepta în direcția potrivită.

Invata cum sa te iubesti

Sursa Foto: Pexels

Cum să dobândești iubirea de sine

1. Nu încerca să te schimbi de dragul cuiva. Din dorința de a fi acceptate și din dorința de fi pe placul tuturor, uităm să fim noi. Cea mai mare greșeală, știi asta, da?! Cine nu te poate iubi așa cum ești, nu merită nici măcar o secundă din timpul tău. Iar dacă vei reuși să te schimbi și să fii pe placul celuilalt, nu o să îți mai placă ție de tine.

2. Descoperă ceva nou despre tine. O să fii surprinsă să afli că te cunoști pe jumătate din cât ești cu adevărat. Asta pentru că de la un moment încetăm să mai căutăm în interiorul nostru, refuzăm să mai acceptăm provocări și să riscăm, ne mulțumim cu ce suntem și cu ce avem. Încearcă măcar o dată pe lună să faci ceva nou care să te ajute să te descoperi.

3. Fii blândă cu tine. Poate că nu îți dai seama, dar pui foarte multă presiune pe tine absolut în fiecare zi, începând cu desfășurarea activității la locul de muncă și o banală fotografie pe care vrei să o postezi pe rețelele de socializare. Cauți să fii perfectă și să lași totul perfect în urma ta, când, uneori, fix această perfecțiune, care, apropo, nu există, strică totul.

4. Depășește-ți limitele. Ți-e frică să zbori cu avionul? Urcă-te în avion și mergi într-o țară în care ai visat întotdeauna să ajungi. Ți-e frică de paianjeni? Stai față în față cu unul și vezi ce se poate întâmpla. Ce vreau să spune este că a venit momentul să faci tot ce ți-a fost teamă să faci până în acest moment. Vei învăța și vei afla multe despre tine.

5. Împrietenește-te cu emoțiile negative. Că ne place sau nu, emoțiile negative sunt o parte din noi. Ne este greu să le înlăturăm din stilul nostru de viață, însă putem învăța să trăim cu ele. Gelozia, nervozitatea, tristețea... nu sunt bune, dar își au rolul lor și dacă ajungi să le controlezi și să le înțelegi, o să duci o viață liniștită cu ele.

6. Ignoră oamenii care-ți spun cine ești și cine trebuie să fii. Cine sunt ei să spună? Ce știu ei? Din ce punct de vedere vorbesc? Tu ești cum trebuie să fii și faci ce trebuie să faci. Dacă ce vor să îți transmită ceilalți nu duce cu adevărat la dezvoltarea ta personală, fugi de ei. Rămâi înconjurată de oameni care vor să te ridice, vor să te facă să îți conștientizezi adevărata valoare.

7. Notează pe o foaie 5 lucruri care îți plac și fă-le cât mai des. Să nu care cumva să renunți vreodată la pasiunile tale! Oricât de îndragostită ai fi, oricât de încărcat ți-ar fi programul, rezervă-ți timp să faci acel ceva care îți bucură inima și îți eliberează mintea de gânduri negative.

8. Privește-te lucrurile simple din viața ta și bucură-te de ele. Ca să te bucuri de viață și de fiecare zi care-ți este dată să o trăiești trebuie să înveți să te bucuri întâi de lucrurile simple care te înconjoară. Sunt convinsă că multe dintre noi nici măcar nu ne dăm seama care sunt acele lucruri simple... fă-ți timp să le descoperi!

9. Încetează să te mai compari cu ceilalți. Fiecare dintre noi duce o luptă interioară, motiv pentru care este absurd să ne dorim să fim la fel de bune, la fel de frumoase, la fel de liniștite ca celelalte femei. Noi vedem un exterior, vedem ce ne lasă ceilalți să vedem, dar nu avem de unde să știm care este adevărul, așa că atunci când ne mai dorim să fim sau sa avem ce au x și y, trebuie să ne asigurăm că suntem pregătite să primim răul și binele.

10. Stai departe de oamenii care aduc drama în viața ta. Știi acei oameni care nu fac altceva decât să se plângă de job, de vreme, de ei înșiși și își exprimă în mod constant invidia? Ei bine, de ei să stai departe! Iar dacă ești oarecum forțată să le rămâi alături, atunci când discuția începe să se indrepte în direcția nepotrivită, schimbă subiectul.

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri