Setari Cookie-uri

23 de pași care te învață să te iubești pe tine însăți

Așa cum trebuie, în primul rând, să avem respect de sine pentru ca ceilalți să ne respecte, așa cum trebuie, în primul rând să avem încredere de sine pentru ca ceilalți să aibă încredere în noi, așa trebuie, în primul rând, să ne iubim pe noi înșine ca să ne iubească și ceilalți.

11. Laudă-ți eforturile. Chiar dacă nu ți-a ieșit așa cum ți-ai dorit, este de admirat faptul că ai încercat. În plus, poate că nu ți-a iești acum, dar îți va ieși a doua oară. Și, știi și tu... a treia oară este cu noroc.

12. Bucură-te de o cană de ceai savurată în pat. În timp ce citești o carte. Doar stai în pat și fă în așa fel încât în timpul ăla să nu conteze nimic altceva. O să te bucuri că faci asta pentru tine și o să ajungi să te iubești pentru că faci lucruri care îți plac la nebunie.

13. Fă-ți timp pentru meditație. Meditația a devenit un stil de viață pentru mulți dintre noi, practicată de la cea mai fragedă vârstă la cea mai înaintată.

14. Fă-ți planuri să prinzi răsăritul și să admiri apusul. Un răsărit te va încărca de energie pentru tot restul vieții, în timp ce apusul îți va oferi o liniște de nedescris. Meditația la răsărit și la apuc îți oferă șansa să reflectezi asupra ta și oferă trupului, minții și sufletului fix ce au nevoie pentru a atrage iubirea de sine.

Citește și:

15. Investește în visurile tale, chiar dacă par imposibil de realizat în acest moment. Omul fără un vis este un om trist, la fel și viața. Dacă ți-e frică de eșec, nu spune nimănui care-ți este cel mai îndrăzneț vis, însă tu asigură-te că nu lași zi sau săptămână fără să faci un pas spre realizarea acestuia.

16. Alege o zi în care să adormi devreme și o zi în care să te trezești fără ceas, atunci când organismul tău simte nevoia.

Invata cum sa te iubesti

Sursa Foto: Pexels

17. Scrie-ți o scrisoare de dragoste sau un bilețel pe care să-l ții la vedere. Pe oglindă sau pe perete. Cuvintele tale de dragoste adresate chiar ție îți vor reaminti atunci când este nevoie că nu ești cea mai groaznică persoană din lume, așa cum ai tendința uneori să te crezi.

Citește și:

18. Fă o baie ori de câte ori ești stresată. Probabil ai auzit sfatul ăsta des, dar nu i-ai dat crezare. Ce minuni poate face o baie banlă?! Ei bine, poate! Umple-ți cada cu apă la temperatura camerei, nu uita de spuma de baie, și intră în cadă când totul este pregătit. Fără telefon, fără să te grăbești să ieși. Stai întinsă și bucură-te de apa cu spumă care îți mângâie trupul.

19. Acel lucru pentru care te învinovățești și in ziua de azi... Lasă-l să se ducă! Trecutul trebuie lăsat în spate cu toate cele bune și cele rele.

20. Învață din greșelile tale. Fiecare om pe care l-ai lăsat să intre în viața ta, deși te-a rănit, a avut un rol. Fiecare întâmplare neplăcută prin care ai trecut, a avut contribuția ei. La ce? La dezvoltarea ta personală. Fiecare greșeală ne ajută să ne formăm ca om, atâta timp cât rămânem cu folosul ei.

Citește și:

21. Privește-te în oglindă. Admiră-ți chipul, trupul, părul. Poartă o conversație cu tine și zâmbește-ți! Privește-te în ochi!

22. Astăzi poartă hainele în care te simți sexy. Când iubirea de sine este șubredă, când îți place mai nimic la tine, pune pe tine hainele în care te simți cel mai bine. Nu contează că este vorba de o simplă pereche de blugi skinny și un tricou oversize care îți lasă un umăr descoperit... dacă asta este ținuta în care tu strălucești, ceilalți vor observa asta și te vor iubi pentru lumina pe care o emani.

Citate despre iubirea de sine

„Şansele tale de succes în orice întreprinzi pot fi oricând măsurate prin cât de mult crezi în tine” - Robert Collier

„Să nu îndrăzneşti, nici măcar pentru o secundă, să te înconjori de oameni care nu sunt conştienţi de măreţia ta” - Jo Blackwell-Preston

Citește și:

„Trebuie să învăţăm să fim cei mai buni prieteni ai noştri, pentru că putem cădea prea uşor în capcana de a fi cei mai mari duşmani” - Roderick Thorp

„Omul care nu se valorează pe sine, nu poate valora pe nimeni” - Ayn Rand

Sursa Foto Front Page: Pexels

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.