Setari Cookie-uri

5 tipuri de oameni de care să te ferești

Anumite persoane trebuie tinute la distanta, spre binele tau.

tipuri de oameni foto: nuvolanevicata, Shutterstock

O inimă deschisă și iubitoare este cel mai bun scut împotriva negativității de orice fel. Asta nu înseamnă însă să accepți în cercul tău intim pe oricine. Chiar dacă le arătam compasiune și înțelegere, anumite tipuri de oameni merită ținuți la distanță.

1. Oamenii fermecători care își folosesc farmecul pentru a se folosi de ceilalți

Unii oameni își folosesc farmecul lor pentru a se folosi de ceilalți. Pot părea extrem de amabili, te pot copleși cu daruri și cuvinte dulci. Pentru a-ți da seama care este, de fapt, realitatea, fii atentă la câteva detalii. Oamenii fermecători și sinceri își deschid sufletul în fața ta în timp ce cei care doar se folosesc de farmecul lor se închid într-o carapace și sunt foarte secretoși.

Citește și:

2. Persoanele lipsite de empatie

Persoanele predispuse să îți înșele încrederea au un nivel scăzut de empatie. Le este greu să se pună în locul altora. Dacă ar face asta, ar ști cum este să fii trădat. Dar, pe cât posibil, ele evită acest scenariu și se concentrează asupra modului în care se pot folosi de alte persoane. Când întâlneșți o astfel de persoană, păstreză distanța.

3. Persoanele care nu pot să țină un secret

Când cineva sau chiar prietena ta îți dezvăluie secretele celorlalți este un indiciu clar că va face același lucru și în privința ta. Cu alte cuvinte, atunc când le vei împărtăși secretele tale și alte lucruri interesante despre tine, întreaga lume va ști despre asta.

4. Persoanele care prezintă trăsături narcisice

Citește și:

Persoanele cu trăsături narcisice se văd ca centrul Universului. Te vor face să crezi că sunt foarte importante și te vor convinge să te deschizi în fața lor și să faci parte din cercul lor de prieteni. Cu toate acestea, atunci când ceva va funcționa greșit, nu își vor asuma responsabilitatea. Vor da vina pe tine și pe felul în care le-ai manipulat. Nimic nu este important pentru acest tip de persoane decât propriul lor ego.

5. Oamenii indeciși sau superficiali

Nu poți pune bază pe oamenii indeciși pentru că nu știi dacă te vor sprijini cu adevărat ideea sau nu. Pe de altă parte, oamenii superficiali își schimbă starea d spirit de la o zi la alta. Astăzi îți spun da în timp ce mâine se răzgândesc și spu nu.

Nu te poți aștepta la nimic de la ei deoarece pot dispărea pur și simplu în ceață chiar și atunci când v-au făcut o promisiune.

Citește și:

Foto prima pagina: AlohaHawaii, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.