Setari Cookie-uri

6 lucruri pe care le poți controla întotdeauna

Ne transformăm în permanență și, mai mult decât atât, experiențele noastre de viață ne spun ce fel de credințe avem.

lucuri pe care le poti controla foto: simona pilolla 2, Shutterstock

Viața nu ți se întâmplă. Viața se întâmplă prin tine. Și asta pentru ai sub control mai multe aspecte care șlefuiesc apoi experiențele tale de viață. Iată doar șase dintre acestea. Lista o poți continua tu.

1. Ce fel de hrană mănânci

Ai libertatea de a alege ce mănânci spre deosebire de copilărie, atunci când părinții alegeau ceea ce credeau ei că este mai bun pentru tine. Chiar și atunci când programul de la birou este încărcat, îți poți lua pauza de masă sau, dacă știi că nu ai timp, îți poți pregăti de acasă o gustare sănătoasă.

2. Credintele tale

Credințele îți șlefuiesc viața. Deși majoritatea credințelor pe care le avem provin din vremea copilăriei, avem întotdeauna posibilitatea de a ni le schimba. Ne transformăm în permanență și, mai mult decât atât, experiențele noastre de viață ne spun ce fel de credințe avem. De ce am dori să păstram o credință care creeză o experiență de viață diferită de cea la care visăm? De exemplu, ”banii nu aduc fericirea” este una dintre credințele care împiedică oamenii să atragă abundența financiară în viața lor.

Citește și:

3. Atitudinea ta

Atunci când renunți la mentalitatea de victimă și înțelegi faptul că fiecare persoană pe care o întâlnești și care creează în tine o emoție, îți pune în față o oglindă, încetezi să reacționezi și începi să acționezi. Cu alte cuvinte, indiferent de circumstanțele exterioare, atitudinea ta rămâne neschimbată, bazată pe valorile tale de viață și pe cine ești tu adevărat.

4. Gândurile tale

Deși se vorbește adesea despre caruselul de nestăvilit al minții, îți poți controla gândurile. Meditația este unul dintre instrumente. Atunci când te simți luată de val, revino în momentul prezent. Iar când percepi un gând negativ,pur și simplu anulează-l cu unul pozitiv.

Citește și:

5. Cât de onestă ești

Onestitatea ta are prea puțin de a face cu atitudinea celorlalți și foarte mult cu atitudinea ta față de tine. Atunci când nu ai curajul să fii sinceră cu tine însăți, nu vei avea curaj să fii sinceră nici cu ceilalți. Totul depinde doar de tine.

6. Ce cuvinte folosești

Cuvintele au o mare putere creatoare prin urmare fii atentă cum le folosești. Nimeni nu te poate obliga să rostești cuvinte pe care nu le simți la fel cum este greu să anulezi un cuvânt, odată ce a fost rostit. Folosește cuvinte frumoase, pozitive, care inspiră și creează bucurie în viața ta și a altora.

Foto prima pagina: Svyatoslava Vladzimirska, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.