Setari Cookie-uri

7 căi simple prin care să răspândești bunătate

Din toate câte pot fi, cel mai mult îmi place să fiu o persoană bună. Îmi place să păstrez o vorbă bună pentru fiecare om pe care îl întâlnesc, să ofer o îmbrățișare și un zâmbet, să ajut, să fac o faptă bună.

Cum sa fii o persoana mai buna

Sursa Foto: Shutterstock/ By HBRH

Cum să fii o persoană mai bună

1. Fă ziua mai frumoasă unei persoane. O poți face printr-un simplu mesaj, printr-un simplu cuvânt, printr-o îmbrățișare sinceră sau un zâmbet. Dăruiește o ciocolată sau un fruct, lasă un bilețel pe biroul unui coleg, oferă un compliment cui știi că are cea mai mare nevoie, sunt atâtea gesturi pe care le poți face. Să fii bun este gratuit și este ceva ce te ajută pe tine să te înalți spiritual și să te vindeci. De curând mi-a spus o tipă că i-am făcut ziua pentru că i-am mărturisit cât o admir.

2. Fii generoasă. A fi generos înseamnă să dăruiești cu sufletul, înseamnă să dăruiești fără să aștepți nimic la schimb. A fi generos înseamna să oferi din puținul pe care îl ai și să te simți bine că faci asta.

Citește și:

3. Fii drăguță. Știu că, de cele mai multe ori, când ești bună și drăguță ești luată de fraieră, dar, crede-mă, tocmai pentru că sunt două calități atât de rare, trebuie să te consideri norocoasă că încă le păstrezi. Fii drăguță cu oricine îți cere un sfat sau o mână de ajutor și simte-te mândră că acea persoană are nevoie de tine. Fii drăguță gratuit, nu trebuie să ai un motiv pentru care să fii în felul ăsta.

4. Răspunde cu bunătate. "Iartă și fugi" a fost sfatul pe care l-am primit de la duhovnicul meu atunci când am simțit că în mine ia naștere sentimentul de ură pentru o persoană care uitase să îmi mai fie prietenă. În loc să îi răspund cu bunătate, mi-a fost mai ușor să mă întorc împotrivă. Tu răspunde cu bunătate la orice gest și orice cuvânt îți este adresat. O să te simți de o sută de ori mai bine, mai împlinită, mai liniștită.

Citește și:

5. Răspândește pozitivitate. Cel mai ușor în zilele noastre este să fii egoist, rău și negativist. Cel mai ușor. O persoană blândă și pozitivă este de foarte multe ori privită ca o ciudată, neștiind cei care gândesc așa cât de bine se simte în interior să fii așa. Încearcă să zâmbești cât mai mult și să vezi parte frumoasă a lucrurilor, dar și a oamenilor. Fii pozitivă! Încurajează-i pe ceilalți!

6. Oferă înapoi. Atunci când oferim nu trebuie să așteptăm ceva la schimb, dar pentru că atunci când dăruim ne simțim mai bine, tu să oferi înapoi ori de câte ori primești ceva. O bomboană, o îmbrățișare... o chestie cât de micuță, tu ofer-o și o să ai ziua mai frumoasă.

7. Practică bunăvoința de sine. Și acum te întreb: câtă bunătate arăți față de propria persoană? Cât de bună ești cu tine? De când nu ți-ai mai spus o vorbă frumoasă? De când nu te-ai mai privit cu ochi blânzi în oglindă? De când nu i-ai mai spus trupului tău că îl iubești și i-ai mulțumit pentru că te poartă?

Citește și:

Acte de bunatate

Sursa Foto: Shutterstock/ By Blazej Lyjak

Citate despre bunătate

"Fii cât mai bun, căci doar asta îţi rămâne." [Ralph Waldo Emerson]

"Fii bun ori de câte ori este posibil. Întotdeauna este posibil." [Dalai Lama]

"Cei răi pot avea noroc, însă doar cei buni pot fi fericiți." [Alexandru Vlahuță]

"Ce este bunătatea? O frumusețe pe care o percepi direct cu sufletul." [Alexandru Vlahuță]

"Bunătatea înseamnă să îi iubeşti pe oameni mai mult decât merită." [Joseph Joubert]

"Oferă-i azi unui necunoscut unul din surâsurile tale. Poate fi singura rază de soare pe care o vede de-a lungul întregii zile." [H. Jackson Brown, Jr.]

"Tratează-i pe toţi cu politeţe, până şi pe cei care sunt grosolani cu tine - nu pentru că ei ar fi drăguţi, ci întrucât tu eşti astfel." [Anonim]

Citește și:

"Un pom este cunoscut prin fructele sale; un om, prin faptele sale. O faptă bună nu este niciodată pierdută; cine seamănă bunăvoinţa, culege prietenie, iar cine plantează bunătate, adună dragoste." [Sfântul Vasile]

"Dacă cineva ţi-ar plăti câte zece cenţi pentru fiecare vorbă bună pe care ai spus-o oamenilor şi ţi-ar lua câte cinci cenţi pentru fiecare cuvânt de-al tău lipsit de bunătate, ai fi sărac sau bogat?" [Dalai Lama]

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Watchara Ritjan

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.