Setari Cookie-uri

5 moduri de a-i ajuta pe ceilalți fără a te pierde pe tine

Ajutorul și suportul pe care îl oferim celorlalți reprezintă un lucru minunat câtă vreme nu uităm de noi sau nu ne folosim de ele pentru a umple un gol interior. Mulți oameni își oferă ajutorul și apoi se plâng de cât de greu le este. Iată cinci pași pentru a nu ajunge într-o astfel de situație.

Moduri de a-i ajuta pe ceilalti fara a te pierde pe tine

1. Trasează limite pentru a-i ajuta pe ceilalți și a-i onora

Ajutorul oferit altora este minunat până când se transformă într-o dependență care te face să te simți minunat, dar care te stoarce de energie. Nu poți salva pe toată lumea și de acea ai nevoie să stabilești limite. Astfel, vei evita să te simți secată și nici nu îi încuraja pe ceilalți să devonă dependenți de tine.

2. Nu ajuta pentru a primi o răsplată

Deși poate fi o senzație plăcută, a fi de ajutor de dragul complimentelor poate fi distructivă. Ajută nu pentru a câștiga ceva, ci pentru că așa îți dictează inima. In nici un caz, nu lăsa ca valoarea ta și stima ta de sine să fie dictate de numărul de persoane pe care le ajuți. Așa cum spuneam, nu poți ajuta pe toată lumea.

3. Pentru fiecare persoană pe care o ajuți arată-ți ție însăți de două ori mai multă iubire

Citește și:

Pentru fiecare ajutor pe care îl oferi, fă două lucruri frumoase pentru tine însăți. Astfel, energia ta emoțională va rămâne intactă. Nu mai crede că dacă iei o pauză necesară în a-ți oferi ajutorul necondiționat, faci ceva rău. Trebuie să ai grijă și de tine, nu doar de alții.

4. Învață definiția reală a unei persoane grijulii

A fi o persoană grijulie nu echivalează cu a fi un martir. Poți să îți arăți dragostea și grija fără a te sacrifica. Să fii o persoană grijulie înseamnă să oferi îngrijire și protecție, nu sacrificiu.

5. Află cine merită grija și atenția ta

Este important să ții cont de nevoile și dorințele tale în timp ce îi susții și ajuți pe ceilalți. Aceasta înseamnă inclusiv să le ceri ajutorul atunci când ai nevoie. Pentru ca atenția și grija reprezintă o stradă cu două sensuri. Iubire care curge în ambele sensuri în așa fel încât fiecare dintre cei implicați să ofere și să primească, pe rând. Pe de altă parte, dacă simți să ajuți pe cineva, fă-o. Legea atracției spune că ceea ce oferim în univers ni se întoarce înzecit.

Citește și:

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/By KieferPix

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.