Setari Cookie-uri

Șase motive pentru a petrece mai mult timp lângă apă

Ai nevoie de un motiv în plus pentru a-ți lua concediul acela pe care îl tot amâni în plus și a da o fugă la mare? Ți-am pregătit șase în loc de unul și toate au legătura cu... apa.

1. Apa calmează

Apa îți poate calma mintea nu doar privind-o ci și ascultându-i muzica. Sunetul valurilor influențează activitatea undelor cerebrale și induce o stare meditativă. Când gândurile tale se liniștesc, nivelul de stres scade și mintea ta devine mult mai clară.

2. Apa te ajută să devii mai creativă

Deoarece prezența apei induce o stare de spirit relaxată, creierul este mai receptiv către mai multă inspirație și creativitate. Ideile strălucite apar atunci când mintea ta nu este suprasolicitată. Apa are darul de a te ajuta să te detașezi de milioanele de gânduri.

3. Apa te uimește în moduri neașteptate

Prin simpla contemplare a unei cascade înalte, te vei simți surprinsă și chiar vei putea experimenta un sentiment de venerație. Starea de uimire te va ajuta să te scufunzi în momentul prezent.

Citește și:

Beneficiile apei

Sursa Foto: Pexels

4. Apa amplifică beneficiile pe care le obții practicând mișcarea

Atunci când combini beneficiile apei cu exercițiile fizice precum alergarea sau mersul pe jos pe malul mării, beneficiile se înmulțesc de zece ori. Mediul generează creșterea ionilor negativi în organismul tău.

5. Apa crește aportul de ioni negativi Ionii pozitivi și negativi au o influență majoră asupra modului în care ne simțim

Ionii pozitivi emiși de aparatura electronică cum ar fi computerele și și cuptoarele cu microunde, ne fură din energia noastră naturală. Pe de altă parte, ionii negativi generați de cascade, mare, ocean, ne permit să absorbim foarte repede oxigenul. Ionii negativi ne ajută să ne echilibrăm nivelul de serotonină și ne întineresc mintea noastră, ajutându-ne să fim pe fază și să ne concentrăm mai ușor.

Citește și:

6. Apa revitalizează corpul

Când te scufunzi în mare sau într-un lac, apa naturală îți revigorează corpul. Temperatura mai joasă a apei își calmează nervii, reîmprospătează corpul și stimulează mintea. Apa la temperatură caldă îți relaxează mușchii și eliberează tensiunile. Dacă te simți tristă din senin, trateză-te cu un cer albastru.

Indiferent dacă ești la mare sau lângă un lac, profită de prezența apei pentru a-ți spori starea de bine.

Sursa Foto Front Page: Unsplash

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.