Setari Cookie-uri

Reîncarcă-te cu elementele naturii

Natura ne oferă nenumărate resurse pentru a umple rezervorul interior de energie. Apa, focul, pământul, aerul sunt elemente pe care le luăm de-a gata deși ne oferă atât de mult.

Iată cum le poți folosi pe fiecare dintre ele pentru a te reîncărca.

1. Elementul de aer

Elementul de aer este esențial pentru supraviețuirea tuturor creaturilor vii. Fără acesta, viața nu ar fi posibilă. Văzut ca activ, eteric și mobil, aerul întruchipează prospețimea, fericirea, inteligența și mila. Energiile aduse de elementul de aer ne ajuta să ne păstrăm concentrarea și gândirea rațională, și să ne deschidem mintea la evenimentele cosmice.

Cum te conectezi: Găsește un loc, de preferință un spațiu deschis, în mijlocul naturii, unde aerul este curat și unde poți simți mișcarea vântului. Respiră adânc și simte vântul atingându-ți fața și pielea. Lasă-te în voia lui, distrează-te și permite-i să te revitalizeze.

Citește și:

2. Elementul de apă

Apa este văzută ca un element purificator, vindecător și iubitor. Apa stinge setea și ne sprijină când înotăm. Deoarece apa este elementul emoției și subconștientului, o legătură cu ea ușurează depresia și durerile cauzate de pasiuni.

Cum te conectezi: Dacă simți nevoia să plângi, fă-o pentru că este un mijloc de a te conecta cu apa. Odată cu lacrimile, se scurg și emoțiile. Un plânset sănătos reduce stresul și liniștește mintea. Apa poate fi, de asemenea, utilizată ca obiect al meditației, simțind fiecăre picătură de ploaie care cade pe fața ta.

Elementul de apa

3. Elementul de foc

Fiind singurul element care strălucește, focul este cel mai pur dintre toate elementele. Focul este folosit în ritualuri deoarece este un mic purgatoriu prin care se pot curăța emotiilor negative. Focul transformă în timp ce convertește energia altor obiecte în alte forme precum ar fi căldura, cenușa, lumina și fumul. Dacă te simți apatică, conectarea cu acest element vă energizează.

Citește și:

Cum te conectezi: Ieși afară într-o zi însorită și simte căldura și lumina soarelui pe piele. Contemplă soarele la răsărit sau la apus. Dacă ai șemineu, aprinde focul și ascultă pocnetul lemnului mâncat de foc. Meditează în timp ce miroși fumul. O altă modalitate este să aprinzi o lumânare și să privești flacăra transformatoare. Lasă-te să te scufunzi în energia focului.

4. Elementul pământ

Elementul pământ este renumit pentru beneficiile sale fundamentale. Fiind temelia tuturor celorlalte elemente, pământul este locul în care se dezvoltă semințele tuturor lucrurilor. Este un element al stabilității, precum și al fundației corpului. Este tărâmul înțelepciunii, al cunoașterii, puterii, creșterii și prosperității. Pentru că este fertil și îngrijitor, Pământul este văzut și ca mama noastră care ne oferă hrană și adăpost.

Citește și:

Cum te conectezi: Pune-ți mâinile pe solul proaspăt, în iarbă, pentru a-i simți vitalitatea și stabilitatea. Dacă ești în natură, fă o meditație. Stai pe pământ și respiră adânc. Imaginează-ți că rezervorul tău de energie este ca o rădăcină care pătrunde profund în Pământ. Permite-i energiei Pământului să hrănească această rădăcină până când te simți calmă și revitalizată.

Sursa Foto Front Page: Shutterstock/ By Khomenko Maryna

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.